Cannabis
Prevalenta consumului de cannabis in ultimele 12 luni, la nivel national, a fost de 0,4%.
in functie de regiunea in care locuieste respondentul s-au inregistrat pentru consumul de cannabis in ultimele 12 luni, urmatoarele procente: 2% in Bucuresti, 0,5% in Banat-Crisana-Maramures si 0,2% in Transilvania, Muntenia si Moldova. in Oltenia si Dobrogea nu a fost determinat un consum recent de cannabis.
Grupa de varsta la care s-a inregistrat cea mai ridicata prevalenta a consumului de cannabis in ultimele 12 luni a fost 15-24 ani – 1,5% fata de 0,3% pentru respondentii in varsta de 25-34 ani.
Raportul barbati consumatori de cannabis in ultimele 12 luni / femei consumatoare de cannabis in ultimele 12 luni a fost de 3 (0,6% / 0,2%).
A mai fost analizat consumul recent de cannabis in functie de statutul educational, determinandu-se faptul ca un astfel de comportament apare, mai ales, la persoanele cu studii liceale (0,6%) si universitare (0,3%). O alta categorie care a prezentat un astfel de consum a fost cea in care se incadreaza liceenii (studii secundare incomplete) – 0,1%, intrebarea referitoare la nivelul educational specificand studiile incheiate pana in momentul interviului.
Ecstasy
Comparativ cu cannabisul, pentru consumul in ultimele 12 luni de ecstasy a fost inregistrat, la nivel national, un procent de doar 0,1%. Regiunile in care respondentii au recunoscut un astfel de comportament de consum au fost: Bucuresti, Transilvania, Banat-Crisana-Maramures, procentele fiind de 0,1%.
Singura grupa de varsta la care a fost identificat un astfel de consum este cea de 15-24 ani – 0,3%, pentru respondentii de 25-34 ani procentul fiind sub 0,1%. Ca si in cazul cannabisului, persoanele cu studii secundare incomplete, liceale si universitare au recunoscut ca au consumat ecstasy in ultimele 12 luni – 0,1% pentru fiecare categorie. in functie de sexul respondentului, analiza a determinat un consum recent de ecstasy la barbati de 0,1%, in cazul femeilor procentul fiind sub 0,1%.
Prevalenta consumului de droguri ilegale in ultimele 30 zile
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn