IN ACEST ARTICOL:
Efectele negative ale dulciurilor și băuturilor carbogazoase asupra dinților nu mai reprezintă, probabil, un secret pentru nimeni, însă mai puțin cunoscut este faptul că și consumul de alcool poate avea efecte negative.

Irită gingia și mucoasa orală

Alcoolul concentrat are un efect iritant asupra țesuturilor moi, delicate din gură. Adăugat peste leziuni deja existente, în ciuda convingerii că poate acționa ca dezinfectant, acesta nu este de niciun ajutor, ci dimpotrivă, va avea un efect coroziv, crescând riscul de apariție a bolii gingivale.

Favorizează apariția cancerului

Expunerea îndelungată a mucoasei orale la alcool, în combinație cu fumatul excesiv, poate predispune la apariția cancerului oral, de gât și de esofag. Controalele medicale regulate sunt recomandate pentru a descoperi din timp afecțiunile cu potențial de risc.

“Din fericire, putem combate efectele alcoolului asupra sănătății orale prin consumul moderat. Cea mai eficientă metodă pentru menținerea unei bune igiene orale este spălarea pe dinți cel puțin de două ori pe zi și controlul stomatologic la fiecare șase luni. Trebuie să ne asigurăm că periem dinții după ce am băut alcool și băuturi acide, în general, așteptând cel puțin 30 de minute pentru a le peria, deoarece acidul din aceste băuturi înmoaie smalțul la contact”, atenționează doamna doctor Mihaela Dan, ortodont.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Dermatologii avertizează: Zahărul poate accelera ridurile și îmbătrânirea pielii Băutura minune care scade glicemia - Ghid complet și eficient Dana Miricioiu, chirurg estetician demontează cele mai comune mituri despre botox

Așadar, băutorii ocazionali de alcool prezintă riscuri minime în comparație cu cei care consumă frecvent aceste băuturi și, prin urmare, sunt predispuși la a dezvolta, printre altele, gingivită, carii dentare sau cancer oral. În cazul în care un pahar de alcool este consumat ocazional doar pentru a sărbători un eveniment important, o igienă dentară solidă va ajuta la prevenirea apariției unor astfel de probleme.

***

Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 18 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT. Mai multe informatii sunt disponibile aici.

Tulburările de somn în perioada Sărbătorilor. De ce apar și cum pot fi gestionate? Sfaturile specialistului somnolog Când ai tensiunea mică ce trebuie să faci - ghid complet 5 aspecte de care să ții cont când alegi produsele de îngrijire a tenului

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri