IN ACEST ARTICOL:
Prin adoptarea unor măsuri de precauție, pielea poate fi menținută sănătoasă chiar și după o întreagă vară în care ne-am bucurat de căldura razelor soarelui.

3. Evitarea arsurilor solare

Pentru a evita arsurile solare este indicată limitarea expunerii la soare în orele de vârf ale zilei (între orele 11:00 - 16:00) când radiațiile sunt foarte puternice. Pielea arsă de piele este mai sensibilă la soare și mai predispusă, în timp, la dezvoltarea cancerului de piele.

4. Evitarea saloanelor de bronzare artificială

Chiar dacă principala cauză a cancerului de piele este expunerea prelungită la radiațiile solare, zilele de vară petrecute sub soare nu sunt singurele vinovate. Bronzarea artificială presupune, de asemenea, radiații ultraviolete (UV) care pot cauza cancer de piele. Este mai puțin dăunătoare, în schimb, obținerea treptată a bronzului, prin expunerea zilnică la soare dimineața până în ora 11:00 și după amiază, începând cu ora 16:00.

5. Controlul anual

Pentru a putea identifica orice formă de cancer de piele timpuriu este recomandată o verificare de rutină a alunițelor o dată pe an. “Detectarea precoce poate salva vieți, fiind astfel vital ca pielea să fie examinată anual pentru a identifica orice schimbare, fie că e vorba de variații în dimensiune, formă sau culore a alunițelor sau pentru a observa dacă au apărut altele noi”, explică domnul doctor Laurențiu Vladau.

Așadar, ne putem bucura și vara aceasta de soare, însă cunoașterea factorilor de risc și adoptarea unor măsuri de precauție vor reduce semnificativ șansele de a dezvolta boli cutanate. Nu în ultimul rând, aceste măsuri de protecție vor asigura prelungirea tinereții și aspectului sănătos al pielii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri