IN ACEST ARTICOL:
Afecțiunea apare când endometrul, mucoasa uterină, avansează și se dezvoltă în altă zonă din abdomen precum cea a ovarelor, trompelor sau peretelui abdominal.

Comunicat de presă

Endometrioza este o afecțiune extrem de frecventă: se estimează că 180 de milioane de femei din întreaga lume se confruntă cu simptomele bolii. Afecțiunea apare când endometrul, mucoasa uterină, avansează și se dezvoltă în altă zonă din abdomen precum cea a ovarelor, trompelor sau peretelui abdominal. Rar, țesutul endometrial poate migra și în abdomenul superior sau în alte zone din corp. Consecințele pot fi extrem de grave pentru starea de sănătate.

“Una dintre consecințe o reprezintă dismenoreea, adică durerile menstruale. O alta o reprezintă durerea din timpul actului sexual. Alte persoane se confruntă cu dureri în timpul micțiunii sau al eliminării materiilor fecale. În plus, endometrioza este și o cauză a infertilității. Deci, ca o concluzie sunt două consecințe importante: durerea și infertilitatea. Asta nu înseamnă că orice persoană cu endometrioză se confruntă cu infertilitatea. Însă boala poate produce aderențe și înfundarea trompelor așa că poate împiedica o sarcină pe cale naturală. De altfel, endometrioza este responsabilă pentru 40 la sută din cazurile de infertilitate de cauză feminină”, afirmă prof dr. Taner Usta (foto), expert în obstetrică-ginecologie la Altunizade, Acibadem.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ciclul menstrual – de la dureri lunare, mituri, dezechilibre hormonale la stare de bine. Recomandări de la Claudia Buneci, expert în medicină feminină funcțională Top 3 motive pentru care cuplurile de români aleg Cehia pentru tratamente de fertilizare: rata de succes FIV de 72% prin PGT, accesul rapid la teste genetice și la proceduri FIV cu material genetic proaspăt de la donatori Ana Barbu, consultant în somn și om de televiziune: Toți copiii pot avea nopți foarte bune! Mama epuizată este un mit care trebuie să apună cât de curând

Endometrioza poate apărea atât în adolescență, cât și la vârsta adultă și poate continua până la menopauză. Cauzele endometriozei nu sunt pe deplin cunoscute, iar medicii care studiază și tratează boala suspectează ca fiind vinovate anumite modificări genetice, probleme imunologice și dezechilibre hormonale. În plus, femeile care au mame sau surori care suferă de endometrioză au un risc de 7 ori mai mare de a se confrunta cu această afecțiune.

“Statistic, o femeie cu endometrioză este diagnosticată la 7 ani de la debutul bolii, perioada de diagnosticare situându-se între 5 ani și jumătate și 10 ani. Chiar dacă femeile se plâng medicului ginecolog de anumite simptome, acestea pot fi similare altor afecțiuni precum sindromul de colon iritabil. Există o mulțime de afecțiuni care debutează la nivel abdominal și care produc durere. Dar cea mai frecventă cauză pentru acest simptom este endometrioza”, completează specialistul în tratarea endometriozei.

PARENTX- evenimentul care a revoluționat educația părinților și copiilor în România ajunge la Oradea pe 26 octombrie Trainerul international de renume Santiago Brand vine pentru prima dată în România pentru a susține un curs de brainmapping și neuromodulare PARENTX- evenimentul care a revoluționat educația părinților și copiilor în România ajunge la Craiova pe 21 septembrie

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri