IN ACEST ARTICOL:
Pentru a combate neajunsurile sezonului cald, iată 5 sfaturi adaptate vremurilor moderne care ne pot ajuta să menținem tonusul și energia ridicate.

Înconjoară-te de frumusețile Pământului!

„Pe timpul verii, atunci când ne-am putea simți speriați, anxioși, depresivi, moleșiți, am putea sa schimbăm decorul casei sau al biroului unde petrecem multt timp de lucru. Adăugați puțină culoare și miros spațiului unde vă petreceți timpul. Alegeți florile care vă plac cel mai mult și bucurați-vă de prezența lor. Nu ezitați să vizitați frumoasele galerii de artă, o grădină botanică sau chiar să faceți plimbări zilnice în parc. Viața nu înseamnă doar muncă, muncă și iarași muncă. Viața înseamnă să ne bucurăm, să fim înconjurați de frumusețile Pământului, să ieșim din acvariu și să vedem oceanul. Puteți, de asemenea, să vă programați o vacanță scurtă exact în locul acela exotic al wallpaper-ului care v-a luminat ziua de fiecare dată când deschideați laptopul și începeați o nouă zi de lucru. Acele speranțe sădite zi de zi, le putem transpune în realitate pe timpul verii”, afirmă profesoara de yoga Dana Țupa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 10 sfaturi pentru a-ți păstra starea de bine, chiar dacă ai o agendă încărcată 6 cărți must read pentru adolescenți despre prima iubire Cum să accepti mai ușor situațiile dificile din viața ta

Dormi mai mult!

„Chiar dacă este vară și chiar dacă ziua este mai lungă decât noaptea, regenerarea corpului fizic, echilibrul emoțional și energetic, au loc cu precădere în timpul somnului, atunci când sistemul limfatic elimină toxinele din corp și când mușchii sunt complet relaxați, facilitând circulația sângelui, oxigenului, nutrienților și energiei să curgă din belșug către organele noastre. La polul opus, stresul și efortul fizic intens duc la contracturi musculare, respirație superficială sau, din contră, respirație sacadată, ce duce la accelerarea bătăilor inimii. Stresul și situațiile tensionante duc, conform studiilor științifice, la o scurtare aproape instantanee a mușchiului psoas, supranumit și mușchiul sufletului, cel mai ades ducând implicit la dureri lombare și o stare de disconfort emoțional. Recomandarea este de a dormi între 7 și 8 ore pe noapte, cel mai târziu începând cu ora 22.30”, conchide profesoara de yoga.

Top 10 cele mai căutate destinații de vacanță de europeni în 2024 Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 30 septembrie - 6 octombrie 2024? Cum îi putem ajuta pe copii să se acomodeze mai ușor la școală: Sfaturi pentru părinți

* Dana Ţupa este Expert Yoga Teacher acreditat la Yoga Alliance International USA şi Fondatorul PURNA Yoga Academy. A participat la multiple cursuri yoga pe diferite ramuri (Hatha, Kriya, Kundalini, Pranayama, Yantra, Laya, Nidra Yoga), alături de profesori şi maeştri din România şi din străinătate (Thailanda, Elveţia, Italia, UK, India, Turcia). Este master NLP, a studiat Strategic Interventions, cu Tony Robbins şi Chloe Madanes. A urmat cursuri de Vipassana în Chiang Mai, Thailanda, participând şi la seminarii cu Dalai Lama în Elveţia şi India.

Foto homepage: Alena Ozerova /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri