Campania este construită pornind de la un adevăr puternic legat de pacienții diagnosticaţi cu schizofrenie, care au tendința de a găsi în artă, pictură, desen, precum și în alte forme de creație, un refugiu. În plus, iniţiativa răspunde unei nevoi acute de informare cu privire la simptomele, modalitățile de diagnosticare și de tratament ale schizofreniei – o afecţiune mintală cu o incidenţă de aprox. 1% în rândul populației globale.
”Nu sunt puține cazurile când oameni afectați de schizofrenie sunt considerați geniali, cu puternice înclinații artistice. Avem o adevărată arhivă de artă de la pacienții cu care lucrăm, încurajându-i să persevereze, ca o completare mai mult decât binevenită a psihoterapiei.” declară Ștefan Bandol, Președinte Asociația ARIPI.
Schizofrenia nu are o cauză anume, sau un factor care determină declanşarea acesteia. Apariţia acestei afecţiuni mintale este influenţată de un cumul de factori.
„Janssen este dedicată dezvoltării de alternative terapeutice inovatoare, care îmbunătăţesc semnificativ viaţa pacienţilor afectați de boli mintale, și în mod particular a celor care suferă de schizofrenie. Așadar, compania integrează în mod natural iniţiativele educaţionale şi sociale ale căror beneficiari sunt pacienţii şi aparţinătorii acestora, campania fiind deja la cea de-a doua ediţie consecutivă alături de partenerii noştri.” declară Christian Rodseth – Managing Director Janssen România.
Deoarece simptomele sale nu sunt specifice într-o primă instanţă, de cele mai multe ori, diagnosticul este stabilit ca urmare a unei manifestări tumultoase sau ieşite din cotidian pe care respectiva persoană o poate avea. De aceea, este important ca, în special în cazul tinerilor şi adolescenţilor, să se acorde o atenţie sporită oricărei posibile modificări de comportament care persistă mai mult decât o simplă stare de indispoziţie sau întristare, care ne pot fi caracteristice tuturor.
Deși nu este vindecabilă, în acest moment sunt disponibile tratamente care permit obținerea și menținerea controlului simptomelori schizofreniei și care conferă pacientului oportunitatea de a avea o viaţă normală. Aceasta înseamnă, de cele mai multe ori reîntoarcerea la locul de muncă, traiul independent sau chiar reluarea relațiilor sociale – de acestea pacienții fiind privați deseori.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară