4. Gelurile de albire pentru acasă
Aplicate în suporturi special pe dinți sau cu o pensulă, bazate pe același principiu ca albirea în cabinet, gelurile de albire pentru folosire la domiciliu sunt, însă, mult mai puțin concentrate. Pentru a observa efectele, acestea se țin în gură 30-45 minute zilnic, timp de o săptămână sau mai mult.
5. Benzile de albire
Pelicule transparente aplicate pe dinți, benzile conțin aceeași substanță ca și kiturile de albire si trebuie aplicate pe dinți câteva minute în fiecare zi, timp de o săptămână sau mai mult. Rezultatul nu este la fel de bun ca la celelalte metode de albire, însă avantajul benzilor de albire este că sunt mai comode și mai ușor de aplicat.
“Benzile de albire sunt bucăți subțiri de plastic flexibil acoperite în peroxid. Acestea pot fi cumpărate de la aproape orice farmacie, funcționează la fel ca și gelurile care pot fi folosite acasă, dar prezintă un dezavantaj major: adesea nu pot pătrunde între spațiile dintre dinți. Astfel, deși reprezintă o alternativă bună din punct de vedere al costului, trebuie să ne așteptăm să obținem rezultate inegale sau chiar diferențe de albire de la un dinte la altul și rezultate nu foarte vizibile”, spune doamna doctor Mihaela Dan.
6. Pastele de dinți cu efect de albire
Acestea au un efect abraziv și înlătură depunerile de substanțe cromogene de pe suprafața dinților. Din păcate, efectul nu este de multe ori foarte evident, însă periajul dentar în sine ajută la menținerea dinților sănătoși și curați.
7. Evitarea tutunului, a alimentelor și băuturilor care pătează dinții
Cafea, vin, băuturi acidulate, sfeclă roșie, sucuri de roșii sau de alte fructe etc. reprezintă toate alimente și băuturi care pot decolora dinții. Este recomandată consumarea lor cu paiul, clătirea imediat după consum sau mestecarea gumei pentru stimularea fluxului de salivă.
“Există, în schimb, alimente care pot ajuta la curățarea dinților: merele – care îmbunătățesc sănătatea gingiilor și stimulează producția de salivă, brânza, laptele și iaurtul - bogate în calciu, ajută la întărirea smalțului și a aspectului dinților. Nucile, țelina, broccoli și morcovii, prin textura abrazivă ajută la îndepărtarea petelor, ceapa roșie oprește formarea plăcii prin cantitatea de sulf pe care o conține, în vreme ce acidul malic găsit în căpșuni elimină în mod natural petele de suprafața ale dinților”, subliniază specialistul ortodont.
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice