Alcoolul și sănătatea dentară - Favorizează apariția cancerului
Expunerea îndelungată a mucoasei orale la alcool, în combinație cu fumatul excesiv, poate predispune la apariția cancerului oral, de gât și de esofag. Controalele medicale regulate sunt recomandate pentru a descoperi din timp afecțiunile cu potențial de risc.
“Din fericire, putem combate efectele alcoolului asupra sănătății orale prin consumul moderat. Cea mai eficientă metodă pentru menținerea unei bune igiene orale este spălarea pe dinți cel puțin de două ori pe zi și controlul stomatologic la fiecare șase luni. Trebuie să ne asigurăm că periem dinții după ce am băut alcool și băuturi acide, în general, așteptând cel puțin 30 de minute pentru a le peria, deoarece acidul din aceste băuturi înmoaie smalțul la contact”, atenționează doamna doctor Mihaela Dan, ortodont.
Așadar, băutorii ocazionali de alcool prezintă riscuri minime în comparație cu cei care consumă frecvent aceste băuturi și, prin urmare, sunt predispuși la a dezvolta, printre altele, gingivită, carii dentare sau cancer oral. În cazul în care un pahar de alcool este consumat ocazional doar pentru a sărbători un eveniment important, o igienă dentară solidă va ajuta la prevenirea apariției unor astfel de probleme.
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural