În mod obișnuit, erupția cutanată se estompează atunci când pielea este lăsată să se răcească. Cu toate acestea, dacă problema se înrăutățește, nu dispare după câteva săptămâni sau dacă apar semne de infecție (durere, umflare, febra sau frisoane), este indicat să ne adresăm unui medic dermatolog. Tratamentul medical este necesar doar dacă zona devine infectată.
Prevenție
Pentru a preveni erupția cutanată la căldură este recomandată evitarea situațiilor care pot duce la transpirație excesivă, cum ar fi mediile fierbinți și umede.
“Sunt de evitat și exercițiile intense când este foarte cald, iar în cazul unor temperaturi ridicate este binevenită utilizarea de aer condiționat, ventilatoare și dușuri și băi răcoroase pentru a menține o temperatură adecvată a corpului. Pentru a evita apariția de iritații, sunt recomandate hainele ușoare, care nu sunt strânse pe piele, fiind de evitat purtarea țesăturilor sintetice. Totodată, foarte important este și consumul unei cantități adecvate de lichide”, recomandă domnul doctor Laurențiu Vlădău.
Iritația de la căldură poate fi confundată în unele cazuri cu alergii post medicamentoase, urticarie, erupții virale, acnee, foliculită, iar diagnosticul este în general bazat pe un istoric amănunțit și aspect clinic caracteristic.
Foto homepage: Nina Buday /Shutterstock
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri