Dificultăți de vorbire
Dinții sunt foarte importanți pentru capacitatea unei persoane de a vorbi și de a comunica eficient.
“Oamenii folosesc dinți pentru a forma anumite cuvinte și a le pronunța în mod corespunzător, observandu-se că cei care au pierdut unul sau mai mulți dinți tind să aibă dificultăți de vorbire, ceea ce poate fi extrem de frustrant. Deși, în general, fonația se adaptează destul de repede după extracția unui dinte, unele sunete pot fi modificate”, explică specialistul ortodont.
Schimbarea aspectului facial
Atunci când dinții din zona laterală lipsesc în număr mare, obrajii se înfundă, etajul inferior al feței scade, producând un aspect îmbătrânit.
Atrofierea oaselor
În același mod în care exercițiile fizice ajută la menținerea tonusului muscular, masa osoasă a maxilarului este menținută prin stimularea mestecării și muscăturii. Când lipsește un dinte, zona osului unde a fost inițial localizat dintele nu mai primește o astfel de stimulare și începe să dispară, un proces numit resorbție osoasă.
Așadar, un dinte lipsă poate avea consecințe grave asupra sănătății, aspectului fizic și vieții de zi, fapt pentru care înlocuirea lui este absolut necesară, indiferent că vorbim de un dinte frontal sau nu. Din fericire, astăzi există diferite opțiuni prin care această problemă poate fi rezolvată, de la implantul dentar, standardul de aur pentru această problemă, și până la formele mai tradiționale de tratament – punțile dentare și protezele mobile.
***
Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie şi ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 18 ani Universitatea de Medicina şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Facultatea de Stomatologie, completandu-şi studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodonţie şi ortopedie dento-faciala. Dorinţa de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in ţara şi in strainatate, precum şi infiinţarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT. Mai multe informaţii sunt disponibile aici.
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate