“Înainte era nevoie de 30 de ședințe pentru unele tumori, acum putem aplica 5 fracțiuni, adică 5 ședințe. Adică, perioada terapiei s-a redus de la 2 luni la 2 săptămâni, un lucru extrem de benefic, în special pentru pacienții care vin din străinătate ca să se trateze la noi. Principalele indicații pentru acest tip de radioterapie ghidată prin rezonanță magnetică sunt cancerul de sân (anumite tipuri și localizări), cancerul de plămâni (anumite cazuri), cancer hepatic, metastazele hepatice, cancerul pancreatic, tumorile abdominale și tumorile de prostată”, spune Prof. Dr. Enis Ozyar.
Expertul estimează că, în următorii 10 ani, radioterapia ghidată prin rezonanță magnetică (MRIdian Linac) va fi folosită pe scară largă. Aceasta poate fi aplicată și copiilor și nu este condiționată de dimensiunea tumorilor.
În Europa, radioterapia ghidată prin rezonanță magnetică se aplică în centre medicale din Germania, Italia, Olanda, Franța, Danemarca și în Spitalul ACIBADEM Maslak din Istanbul. Specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății spun că rata de supraviețuire după cancer este mult mai mare în țările dezvoltate, unde pacienții au acces la tratamente de ultimă oră, cum este și radioterapia ghidată prin rezonanță magnetică.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri