Despartirile nu sunt deloc usoare si orice persoana care a simtit acest lucru pe pielea sa stie ca ceea ce spun este un adevar. Indiferent de ce s-ar spune, un divort nu este deloc floare la ureche. Este greu sa-ti potolesti durerea si sentimentele confuze cu care ramai dupa. Cu bune sau rele, cu timpul, viata merge mai departe. Dincolo de orice sfarsit, exista si un inceput. Mai tarziu va exista si o noua iubire, se va infiripa o noua relatie, se poate ajunge din nou la casatorie, la o viata frumoasa.
Probabil crezi ca ai trecut peste perioada sumbra a vietii tale si ca acum iti este din nou bine, nu-i asa? Oamenii de stiinta nu sunt insa de aceeasi parere. Pentru cei care cred ca divortul sau despartirile sunt etape ale vietii care pot fi inchise si depasite cu fruntea si inima sus, cercetatorii vin cu o serie de argumente contra. Se pare ca divortul, decesul sau despartirea de o persoana iubita pot avea repercusiuni pe viata. Chiar si dupa ani, chiar si dupa ce ti-ai revenit din punct de vedere emotional, gasindu-ti fericirea si echilibrul sentimental alaturi de altcineva, o astfel de experienta negativa poate avea un impact negativ asupra starii tale de sanatate.
Conform unui studiu american ale carui rezultate au fost publicate recent pe Daily Mail, persoanele divortate sau vaduve sunt cu 20% mai susceptibile de a suferi de diabet, cancer sau afectiuni ale inimii decat persoanele care sunt casatorite. De asemenea, exista o posibilitate mai mare cu 23% ca acestea sa intampine probleme legate de mobilitate precum urcatul scarilor sau parcurgerea unor distante scurte.
Mai mult, in urma studiului s-a ajuns la concluzia ca actualul partener de viata nu poate revigora starea de sanatate a persoanei in cauza. Chiar daca s-au recasatorit dupa divort sau dupa decesul partenerului, persoanele divortate au avut cu 12% mai multe boli cronice si cu 19% mai multe probleme de mobilitate decat cele care nu au trecut printr-o despartire.
Se pare ca sanatatea precara a persoanelor divortate este cauzata in principal de un nivel extrem de ridicat al stresului si de sentimentul de nefericire carora li se adauga grija cresterii copiilor si confruntarea cu anumite probleme financiare inexistente pana atunci. Efectele pe care aceasta perioada de stres intens le are asupra sistemului imunitar sau cardiovascular sunt sesizabile chiar si dupa ani, cand persoana respectiva este din nou fericita.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri