12 Noiembrie 2018 publicat în Sanatate 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Iată ce obiceiuri ar trebui să adopți ca să crești imunitatea:

Odată cu venirea sezonului rece e important să acordăm mai multă atenție obiceiurilor noastre zilnice, mai ales că acestea pot influența rezistența sistemului imunitar în fața răcelilor sau gripei.

Chiar dacă fiecare persoană are o capacitate diferită de a face față schimbărilor de temperatură de afară, există totuși câteva obiceiuri care ne pot ajuta să ne întărim sistemul imunitar și să ne protejăm sănătatea în această perioadă. Iată ce obiceiuri ar trebui să adopți ca să crești imunitatea sistemului imunitar:

Odihnește-te

Studiile au arătat că există o legătură între un sistem imunitar puternic și somn. Astfel, dacă nu dormim suficient crește nivelul de stres din organism care, la rândul lui, favorizează apariția inflamațiilor în organism. În timpul somnului organismul se reface, iar sistemul imunitar devine mai puternic în lupta cu agenții patogeni. În general, este recomandat ca adulții să doarmă cel puțin șapte ore pe noapte pentru ca organismul să se refacă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Secretele oamenilor de succes: 5 obiceiuri zilnice care te pot ajuta să-ți atingi obiectivele Un nou studiu evidențiază rolul esențial al mamelor în reducerea obezității infantile prin activitate fizică Cum să ne menținem calmul în situații de stres: Tehnici practice și sfaturi pentru echilibru emoțional

Consumă legume și fructe

Acestea sunt pline cu minerale și vitamine, dar și antioxidanți care ajută la întărirea sistemului imunitar. Un sfat util este să consumi un mix de legume colorate, astfel încât să te bucuri din plin de beneficiile lor. Sunt recomandate legumele crucifere, precum broccoli, varză, conopidă, dar și usturoi, ghimbir sau spanac.

Totodată, este recomandat să consumi și legume bogate în vitamina A, precum morcovi, dovleac si cartofi dulci sau fructe care conțin vitamina C, precum căpșuni, afine, kiwi sau citrice. Vitamina C asigură un aport de antioxidanți care susțin buna funcționare a sistemului imunitar.

Bea lichide

Evită consumul de băuturi îndulcite deoarece cantitatea ridicată de zahăr duce la scăderea numărului de celule care luptă împotriva agenților patogeni. Consumă cât mai multă apă deoarece ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Simptome ginecologice pe care nu ar trebui sa le ignori! 10 obiceiuri sănătoase în sarcină 27% dintre români vor să slăbească în medie 10,13 kilograme, iar în topul dietelor se află postul și Dieta NUPO

Pentru mai multă protecție împotriva răcelilor, cea mai bună alternativă este consumul de ceai cald, în special de ceai negru. Acesta conține nenumărate substanțe și compuși chimici benefici pentru organismul uman, printre care și polifenoli care au efect antioxidant.

Fă mișcare zilnic

Nu este neapărat nevoie să mergi la sală. Chiar și câteva exerciții moderate sau mersul pe jos în ritm alert, timp de cel puțin 30 de minute, te pot ajuta să crești imunitatea organismului. Mișcarea și exercițiile fizice contribuie la buna circulație a anticorpilor în organism și la producția de monocite, care ajută la combaterea anumitor infecții.

Totodată, mișcarea ajută la reducerea nivelului de cortizon sau hormonul stresului. Așa cum am specificat mai sus, acesta favorizează apariția infecțiilor și afectează buna funcționare a sistemului imunitar. De asemenea, trebuie să amintim că exercițiile îmbunătățesc calitatea somnului și te ajută să dormi mai bine.

Pregătirea pentru școală: 5 idei practice pentru dimineți relaxate Cum să te eliberezi de lanțurile obiceiurilor vechi și nesănătoase: O călătorie de renaștere spirituală Ai grijă de tine, iubește-te și regăsește-te. Mai apoi, vei atrage ceea ce îți este menit să fie în viața ta

Plimbă-te în aer liber

Bucură-te de razele soarelui pentru un plus de vitamina D, cunoscută și ca vitamina soarelui. Studiile au arătat că o cantitate scăzută de vitamina D este asociată atât cu depresia, cât și cu o funcționare deficitară a sistemului imunitar. O cantitate optimă de vitamina D ajută la îmbunătățirea funcțiilor sistemului imunitar și la menținerea sistemului osos. Astfel, vitamina D ajută sistemul imunitar să lupte mai eficient împotriva infecțiilor cauzate de virusuri și bacterii.

O bună funcționare a sistemului imunitar este esențială pentru un organism sănătos, mai ales în sezonul rece, când putem răci mai ușor. Adoptarea unui stil de viață echilibrat și respectarea unor obiceiuri sănătoase ne ajută să trecem cu bine de acestă perioadă.

24 FEBRUARIE - Lună Plină în Fecioară: De 3X vindecare sub puterea Lunii care închide un ciclu astral: Vindec munca mea, vindec trupul meu, mă vindec pe mine însămi și tot neamul de dinaintea mea 3 tipuri de exerciții de respirație pentru persoanele cu tensiune arterială ridicată Prefața cosmică a schimbării: Cum va rescrie Marte în Rac destinul primelor luni din 2025

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri