Exista vreo singura persoana careia sa-i fie total necunoscuta senzatia de abdomen greu sau umflat? Dar durerile care insotesc uneori aceastea senzatie? Balonarea reprezinta acea problema jenanta cu care multe dintre noi se confrunta si careia nu-i putem nega senzatiile de disconfort fizic create si indispozitile psihice carora da nastere. Alimentatia excesiva, gresita sau slaba din punct de vedere calitativ, constipatia, anumite afectiuni ale intestinelor, o aerofagie ridicata (inghitirea unei cantitati mari de aer), un nivel crescut de stres, toate acestea la un loc si altele in plus sunt cauze ale aparitiei balonarii. Ceea ce trebuie tu sa stii este faptul ca, mai mult decat in cazul altor afectiuni, tratamentele naturiste, infuziile, decocturile sau ceaiurile de plante, au sorti mari de izbanda si de tratare a balonarii. In cazul in care te confrunti cu aceasta problema, iata cateva modalitati prin care iti poti aminti de balonare ca de un vis urat:
Intotdeauna este mai usor sa previi decat sa tratezi, asa ca ar trebui sa fii foarte atenta si pretentioasa cu dieta ta. Asigura-te ca excluzi din ea alimente care favorizeaza instalarea senzatiei de balonare precum ceapa, varza, conopida, fasole, produse alimentare pe baza de cofeina, prajeli sau alimente tip fast-food. Renunta la bauturile carbogazoase (chiar si la apa minerala acidulata) in favoarea celor decarbogazificate sau a apei plate.
Fructele si legumele ar trebui sa nu lipseasca nici ele din alimentatia ta, insa opteaza pentru cele mai putin acide, mai putin dulci si continand o cantitate semnificativa de fibre. Iaurtul, branza, orezul, carne de pui sau de peste, acestea sunt alimente al caror consum nu conduce la balonare. De asemenea, fructele proaspete nu trebuie consumate imediat dupa masa, ci la un interval de 3-3 ore caci fructele cauzeaza aer in tractul gastrointestinal. Alimentele trebuie combinate eficient si din punct de vedere al temperaturii. Evita neaparat sa consumi alimente reci alaturi de alimente calde sau fructe laolalta cu legume. In timpul mesei graba strica treaba, iar alimentele trebuie mestecate incet si bine, evitand inhalarea aerului.
Deoarece stresul cauzeaza balonarea, stresul trebuie inlaturat. Prin urmare, exercitiile de yoga si respiratiii, exercitiile de gimnastica a abdomenului, masajele, dusurile de relaxare a regiunii abdominale sunt metode excelente de relaxare, de indepartare a stresului si de combatere a balonarii.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri