La masa de pranz (nu mi-am fixat ora ca nu puteam din cauza serviciului, dar mancam intre 12 si 14) imi trebuiau doua feluri de mancare: un bol mic de supa sau ciorba (dar nu de porc) si la felul doi o friptura cat jumatate din palma mea (friptura nu trebuia sa fie de porc, de iepure sau oaie, nu carne grasa, nu prajita ci doar la gratar sau cuptor – de cele mai multe ori am mancat peste si pui, rar vita) cu garnitura de legume (nu aveam voie orez sau cartofi la garnitura, nici paste) si o salata obligatoriu, insa tot intr-un bol mic. Dupa care, pana la masa de dupa-amiaza trebuia sa beau minim 2 cani cu lichide, dar nu sucuri, fie apa plata, fie ceai sau lapte.
La masa de dupa-amiaza aveam voie fie o cupa de salata de fructe (nu mi-a recomandat pana n-am trecut de scurtul episod al gastritei, atunci mancam buscuiti dietetici), fie o tarta (nu mai mult) cu fructe acre (imi placea de mere, visine sau fructe de padure). Pana seara inca doua cani cu lichide.
La cina aveam voie asa: fie un bol de supa dar fara carne, fie o salata de legume neacide (adica fara rosii, ceapa etc.) cu ton sau alt peste, fie doua felii de paine cu branza sau cascaval ori miere (imi recomandase sa nu mananc dulce ca este energizant si seara am nevoie de somn), fie o farfurie de mancare de legume si o cana de ceai linistitor (tei, sunatoare) sau lapte cald (spunea ca laptele rece nu se bea seara, tonifica).
Nu aveam voie sa repet tipul alimentelor in doua zile consecutive, iar salatele trebuiau sa contina alte legume sau fructe. Nu aveam voie sa mananc intre mese, ciocolata o data pe saptamana (imi daduse voie la cacao cu lapte dimineata sau o lingurita fara varf de cafea solubila dar numai cu lapte, nu cu apa). Nu inghetata, prajituri (decat tartele de fructe), creme, frisca, budinca, mezeluri, mancaruri prajite, pateu, snacks-uri, nu mancare fast-food (masa de pranz mi-o luam de acasa ca sa pot tine regimul) sau alte alimente despre care n-am scris in regim.
Peste toate acestea trebuia in fiecare seara, dupa ce trecuse o jumatate de ora – o ora de la cina (nu trebuia sa mananc mai tarziu de o ora jumatate inainte de culcare, deci cum ajungeam acasa mancam) trebuia sa ies afara si o alta jumatate de ora sa ma plimb pe strazi (aveam aproape un bulevard pe care il strabateam dus-intors, faceam 40 de minute, nu doar jumate de ora cat imi zisese doctorul) in mers foarte rapid, cat puteam eu de repede, ca si cum m-as fi grabit undeva. Uneori, desi nu imi spusese medicul, dimineata faceam gimnastica sa mai imi antrenez si tendoanele si restul muschilor, aveam doua gantere de 3 kg, si intr-o zi faceam aerobic, in alta lucram muschii bratelor, alta data abdomenul si tot asa, astfel incat intr-o saptamana sa cuprind toate zonele corpului.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri