18 Martie 2019 publicat în Sanatate 2 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Scrâșnirea dinților, cunoscută și sub numele de bruxism, este un fenomen întâlnit din ce în ce mai frecvent, estimându-se că astăzi un procent de 30-35% dintre adulți se confruntă cu această problemă.

“Bruxismul poate cauza o gamă largă de consecințe nedorite pe termen lung, de la dureri musculare locale, dureri de cap, retracție gingivală, mișcarea dinților, sensibilitate dentară ca urmare a expunerii dentinei, fisuri sau fracturi dentare, până la deteriorarea structurii osoase a articulației maxilare, sindromul articulației temporomandibulare (Sindrom TMJ) și chiar modificări faciale. Subțierea stratului de smalț de pe suprafețele ocluzale și incizale (cele cu care mestecăm) și scăderea înălțimii dintelui (scurtarea lui), la fel ca și dislocarea smalțului din zonele de lângă gingie (leziuni cuneiforme) ca urmare a forțelor anormale reprezintă alte efecte nedorite ale bruxismului”, atenționează specialistul ortodont.

Persoanele care suferă de bruxism sunt sfătuite să se consulte un dentist pentru a identifica factorii care stau la baza acestei afecțiuni și a începe tratamentul corespunzător.

***

Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie şi ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 21 ani Universitatea de Medicina şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Facultatea de Stomatologie, completandu-şi studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodonţie şi ortopedie dento-faciala. Dorinţa de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in ţara şi in strainatate, precum şi infiinţarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT. Mai multe informaţii sunt disponibile aici.

Foto homepage: 9nong /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri