25 Aprilie 2019 publicat în Sanatate 142 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Află de la specialist ce alimente ar trebui să nu combinăm la masa de Paște, ce este indicat să consumăm după masa de Paște și care pot fi urmările consumului excesiv de mâncare.

Ce ar trebui să consumăm după masa de Paște

Pentru a ajuta organismul să revină la normal după masa de Paște, românii ar trebui în primul rând să facă mișcare, să bea mai multă apă, ceaiuri calde și infuzii de plante și să consume alimente ușoare, precum supe creme, salate, alimente amare ce ajută la stimularea ficatului și la producția bilei: andive, rucola, fenicul, și alte legume precum morcov, sfeclă roșie, țelină, pastarnac, gulie, avocado, cartoful dulce, sparanghelul. Fructele de asemena sunt indicate.

Plante care ajută organismul să își revină la normal după masa de Paște

În cazul persoanelor cu sensibilități gastro – intestinale, fitoterapeutul Getika Holistic Life recomandă câteva plante ce vin în ajutorul metabolizării nutrienților:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Puroi în gât - cauze, simptome și tratament eficient Ceaiul de mentă - Beneficii și proprietăți pentru sănătate! Aromă, savoare și terapie într-o singură ceașcă de ceai Cum ne putem hidrata corespunzător pe timpul verii? Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates dezvăluie câtă apă trebuie să bem și ce alimente și fructe să consumăm!

- Ghimbirul este un remediu împotriva balonării și a flatulentei, eliminând senzația de greață după mesele bogate. Se poate folosi crud sau sub formă de ceai.

- Anginarea: reduce balonarea, contribuie la regenerarea celulelor hepatice, stimulează eliminarea colesterolului din bilă, ajută la neutralizarea și eliminarea substanțelor toxice din ficat, diminuează senzația de greață, adjuvant în calculoza biliară și în hepatita cronică.

- Păpădia stimulează activitatea stomacului, a ficatului și a vezicii biliare. Atenție, păpădia nu se recomandă în cazuri de calculoză biliară sau renală.

- Fenicul: elimină gazele din intestin, reduce balonarea, relaxează și calmează musculatura stomacului, stimulează producția de bilă, amelioarează senzația de colon iritabil, echilibrează nivelul de zahăr din sânge.

Ce faci atunci când găsești un animal singur: Ghid complet în 10 pași de salvare a câinilor și pisicilor de pe stradă Tăiței de casă: Rețeta bunicii, tradițională Tipuri de paste - Ghid complet al pastelor italiene + 5 rețete delicioase cu paste

- Sucul de Aloe Vera este indicat pentru arsuri sau alte probleme gastro – intestinale. Se recomandă consumul a 30 ml de suc de aloe vera pur dimineața pe stomacul gol.

* Informații de Maria Mihaila - specialist Getika Holistic Life, clinică privată de medicină alternativă și nutriție, înființată în 2013, cu specialiști care au urmat cursuri în România și în străinătate.

Foto homepage: ducu59us /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri