Chiar si in ziua de astazi multe persoane se tem inca de interventia de inserare a unui implant dentar fie din lipsa informatiei, fie din cauza completarii golurilor de informatii cu povesti uneori nu tocmai linistitoare.
Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont in cadrul Clinicii Orto-Implant Expert, spune ca progresele din domeniul medical au facut ca implantul dentar in sine sa devina o procedura chirurgicala relativ simpla, iar recuperarea sa implice un disconfort minim pentru pacient.
Odata efectuat implantul dentar, multi pacienti sunt surprinsi de cat de simpla este procedura si cat de putin disconfort exista dupa aceea. Interventia in sine este complet nedureroasa, deoarece se realizeaza sub anestezie locala. Acasa, insa, organismul fiecarui pacient reactioneaza in felul sau, dar daca stim la ce sa ne asteptam putem gestiona cu succes orice eventuala problema. Iata, asadar, la ce trebuie sa ne asteptam in zilele de dupa aplicarea unui implant dentar:
Durere usoara sau moderata
Foto: Vlad Kochelaevskiy /ShutterstockDupa trecerea efectului anesteziei locale este de asteptat sa apara senzatia de durere, moderata sau usoara, in functie de fiecare pacient in parte. “Insa, daca urmam sfatul medicului si luam antialgicele/antiinflamatoarele prescrise, durerea dispare. Iar pentru prevenirea infectarii zonei, care si ea ar putea duce la durere, dar mai ales la compromiterea implantului, trebuie sa luam si antibioticul prescris si sa respectam toate indicatiile medicului chirurg”, spune specialistul ortodont.
Umflarea zonei
Aceasta este modalitatea organismului de a raspunde la trauma, controlata de altfel, la care a fost supus, si face parte din procesul de vindecare. “Aceasta reactie reprezinta o acumulare de lichid, moale, pufoasa la atingere si dureroasa, asemanatoare infectiilor severe din zona orala. Umflarea este maxima la 48 ore de la interventie si descreste treptat, astfel incat dispare in cateva zile. Reducerea sanselor de aparitie a edemului se face prin aplicarea postoperator a unor pungi de gheata, in reprize de 10-15 minute, urmate de 10-15 minute pauza. Exista si pacienti la care organismul raspunde mult mai bland, cu o umflare discreta, aproape imperceptibila”, adauga specialistul.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri