Atunci cand ne nastem, avem anumite instincte de supravietuire dar si de mentinere a sanatatii, cum ar fi: instinctul ca imediat dupa masa sa mergem la toaleta pentru difecatie, instincul ca dimineata sa mictionam, tot dimineata apare, dupa trezire, foamea. Tot dimineata se regleaza anumiti hormoni, dintre care unii ating un varf cum este testosteronul care determina erectia la barbat sau alte instincte in randul lumii animale, precum cantatul cocosului etc. Intunericul ar trebui sa genereze relaxare, scaderea tonusului psihic, somn. Alimentele necorespunzatoare organismului nostru ar trebui sa fie respinse prin simtirea unui gust/miros care nu ne place, prin dureri de burta, greata sau chiar voma etc.
Din pacate insa, pe parcursul vietii pierdem multe din aceste instincte sanatoase. Felul in care ne hranesc parintii inca din copilarie devine adesea principalul regim din viata, indiferent de ceea ce ne cerea initial organismul. Copilul a vomat de cateva ori, s-a obisnuit, nu va mai respinge alimentul. Intunericul nu ne mai declanseaza somn, majoritatea tinerilor au isomnie, instinctul de a manca dimineata s-a pierdut si este foarte rau si asa mai departe. Concluzionand, indiferent de grupa sanguina, suntem mai carnivori, mai vegetarieni sau chiar vegetarieni in functie de ce am invatat, uitand definitiv sa tinem cont de semnalele subliminale pe care organismul nostru ni le tot transmite.
Se spune ca nu tot ce li se potriveste altora ti se potriveste si tie. Intrebarile au aparut atunci cand unele persoane care tineau post erau sanatoase, altele se imbolnaveau. Unele persoane mananca rar carne si sunt sanatoase, altele se imbolnavesc daca nu se hranesc zilnic si cu carne. Pentru altii e chiar otrava carnea, prefera ouale si lactatele ca produse de origine animala. De ce unele diete, desi teoretic par a fi foarte sanatoase, totusi nu dau rezultate pentru toti? In mod normal o dieta generala ar trebui sa includa principalele alimente pentru toate cele patru grupe sanguine.
Ce determina grupa sanguina?
Sangele este inca un mister pentru noi. Desi se sustine ca se cunosc multe lucuri despre acesta, totusi raman destule nedescoperite. Nimeni in lume nu a reusit pana acum sa faca sange artificial. De asemenea, sangele detine unele dintre cele mai importante celule imunitare. El este cel care transporta in mod continuu nutrientii si oxigenul la tesuturi si preia deseurile rezultate in urma metabolismului celular si le duce spre organele de excretie (rinichi, plamani pentru substantele volatile, pielea prin transpiratie etc).
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice