Maduva osoasa hematogena alaturi de timusul din copilarie genereaza celule imune. Este exceptional faptul ca dupa materialul genetic si nu numai organismul este capabil sa le ofere acestor celule imunitare care la inceput sunt “naive”, ele nu cunosc mai nimic despre antigene (orice substanta, celula, bacterie, virus sau parazit, considerate non-self), toata informatia despre milioane de antigene cu care ne-am putea intalni, toate cunoscute de aceste celule care devin apoi circulante, ele “patruland” prin intermediul sangelui care le cara in mod continuu in proape toate zonele corpului nostru. Imunologia este vasta, fascinanta si strans legata de sange si undeva de grupa sanguina. Astfel in anumite medii unii sunt mai rezistenti ca altii, iar daca variabilele se schimba, cei slabi devin puternici.
O singura picatura de sange detine intregul cod genetic al unei fiinte. Amprenta ADN este intacta si se replica de la parinte la copil. Unul dintre cele mai puternice antigene se afla in sange, fiind un fel de “etalon” pentru a compara restul antigenelor si a determina sistemul imunitar sa actioneze sau nu. Si inca mai sunt atatea de descoperit despre grupa de sange.
In functie de grupa sanguina s-a observat ca anumite boli sunt mai frecvente, astfel fiecare grupa sangiuna determina o slabiciune fata de anumite boli, evident, in corelatie si cu factorii de mediu, cu stilul de viata al fiecaruia:
Grupa 0 (I)
Aceste persoane au o stabilitate plasmatica mare, posedand ambele aglutinine, asadar nu este de mirare ca sangele lor poate fi folosit pentru a transfuza orice alta grupa sanguina (pana la o anumita limita de donare). Pe o asemenea amprenta sanguina, acestia sunt tinuti departe de bolile sanguine, si totodata au un metabolism mai lent, procesele energetice diminuate, iar sistemul enzimatic poate deveni deficitar. Asadar, aceste persoane sunt predispuse in special bolilor tractului digestiv: gastrite, colite, enterocolite, constipatie, obezitate sau chiar pancreatite. Daca persoana respectiva are un stil de viata sanatos, este foarte posibil sa nu resimta vreodata aceste inclinatii. Aceste persoane elimina greu toxinele, avand nevoie mai des de cure de detoxifiere si pot suferi de toxemie, varice, hepatite sau infectii renale.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri