IN ACEST ARTICOL:
Orele petrecute în fața calculatorului sau a tabletei ne obosesc ochii. Nu conștientizăm însă faptul că, cu cât stăm mai mult, cu atât ne dăunează vederii.

Comunicat de presă

Mai mult de 70% dintre români nu merg la timp la consultațiile oftalmologice, reiese dintr-un studiu realizat de Lensa.ro în intervalul Ianuarie - Mai 2019 pe un eșantion de 6.000 de respondenți.

Cercetarea demarată a pornit de la premiza că apariția unor afecțiuni precum miopia, hipermetropia, cataracta congenitală sau astigmastismul se datorează riscului la care se expun persoanele care au o problemă și nu o corectează la timp, acest lucru fiind confirmat și de răspunsurile respondenților.

Circa 65% dintre persoanele intervievate (3.917 de respondenți) poartă ochelari și lentile de vedere, în timp ce 35% (2.082 de persoane) au menționat că nu este cazul.

Dintre respondenții care poartă ochelari sau lentile de vedere, 9% văd excelent (330 persoane), 33% văd bine (1.225 persoane), 42% văd mai puțin bine (1.564 persoane), 11% văd prost (422 persoane) și 4% văd foarte prost (160 persoane).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. CEO’s Gala 2024: Intră alături de noi în noua eră a tehnologiei în afaceri, alături de cei mai importanți lideri din România Mamografia nu doare. Un studiu arată percepția pacientelor cu privire la disconfortul resimțit în timpul screeningului mamar Pași către cariera de mamă

Unul dintre efectele lipsei ochelarilor de vedere potriviți constă în durerile de cap frecvente, iar mai mult de jumătate dintre respondenți 55% (2.081 persoane) au spus că au această problemă.

De asemenea, 87% (3.277 persoane) dintre participanții la studiu au spus că seara își simt ochii obosiți, în timp ce 13% (511 persoane) au afirmat că nu resimt această problemă.

Frecvența cu care oamenii vin la consultații

Peste 70% dintre respondenți (2.630 de persoane) au recunoscut că a trecut mai mult de un an de zile de la ultima verificare a dioptriilor, în timp ce 18% (679 de persoane) au spus că vin la timp la consultații. Doar 13% (cc. 500 de persoane) dintre respondenți au ajuns la un control la 6 luni.

"Calitatea vederii impactează foarte mult viața socială, dar și randamentul profesional, de aceea este necesar ca pentru o bună desfășurare a activităților zilnice să se efectueze o corecție optimă. Este recomandat un control anual, însă majoritatea românilor nu își fac timp să respecte această regulă. De aici apar urmări neplăcute, precum creșterea sau scăderea dioptriilor. Copiii ar trebui să meargă din șase în șase luni la un control oftalmologic", este de părere Daniel Crăciun (29 de ani), fondator și CEO al Lensa.ro.

Femeile antreprenor pot câștiga sesiuni de mentorat, coaching și granturi  de 10.000 euro în cadrul programului She`s Next, lansat de ING Bank și Visa, în parteneriat cu Impact Hub Bucharest Parenchimul pulmonar nu are receptori de durere! De multe ori, tumorile pulmonare se descoperă întâmplător. Interviu cu Dr. Cristian Oancea, medic primar pneumolog, despre cancerul bronhopulmonar Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară

Orele petrecute în fața calculatorului sau a tabletei ne obosesc ochii. Nu conștientizăm însă faptul că cu cât stăm mai mult, cu atât ne dăunează vederii. Peste 2.000 de persoane au răspuns la această întrebare, iar dintre acestea 42% recunosc faptul că stau cel puțin 8 ore în fața calculatorului, iar 6% chiar adorm la calculator.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri