Comunicat de presă
Razele UVA / UVB sunt dăunătoare pe tot parcursul anului, dar mai ales în timpul lunilor de vară, când nivelul expunerii la soare este mai mare datorită petrecerii zilelor libere la plajă sau în aer liber.
Hebra Dermatologie, a recomandat câțiva pași prin care ne putem bucura de sezonul cald fără grija de a pune în pericol frumusețea și sănătatea pielii.
Domnul doctor Laurențiu Vladau (foto), specialist dermatolog în cadrul Clinicii1. SPF
Probabil că cel mai important pas în rutina de îngrijire a pielii este folosirea unui produs de protecție solară cu SPF de cel puțin 30. Acest lucru va apăra pielea împotriva radiațiilor UV, vinovate de apariția ridurilor, hiperpigmentarii, și chiar de formarea cancerului de piele.
“Deși razele UVB sunt mult mai slabe în timpul iernii, nivelul de raze UVA – responsabile de îmbătrânirea pieli - nu fluctuează atât de mult, fapt pentru care este recomandată folosirea de protecție solară pe tot parcursul anului. Recomandarea mea este de a purta un SPF între 30-50 pe față, mâini, picioare și oricare altă zonă care urmează să fie expusă la soare. Foarte important este ca protecția solară să fie aplicată cu 20 de minute înainte de expunerea la soare, această fiind durata necesară pentru activarea factorului SPF”, explică specialistul dermatolog.
2. Curățarea corespunzătoare a pielii
Căldura și umiditatea mai ridicate decât în restul anului pot face ca glandele sebacee să devină hiperactive și să producă un exces de sebum, însă acest lucru nu înseamnă că pielea trebuie curățată în exces. “Spălarea sau exfolierea în exces va avea în acest caz un efect invers: va determina producția unei cantități și mai mari de sebum. Curățarea tenului de două ori pe zi, dimineața și seara, cu produsele adecvate tipului de piele, este suficientă chiar și în sezonul cald. Sunt recomandate produsele lejere, care nu conțin uleiuri, parabeni, sulfați și parfum. Seara curățarea tenului trebuie să se facă cu atenție, pentru a îndepărta în totalitate produsele cu SPF, excesul de sebum, machiajul și impuritățile adunate de-a lungul zilei”, atenționează domnul doctor Laurențiu Vladau.
3. Purtarea de țesături respirabile
Tesăturile ușoare sunt o necesitate pentru a face față temperaturilor ridicate. Hainele mulate, din materiale sintetice, pot provoca iritații, favorizând transpirația în exces.
“Sunt recomandate obiectele vestimentare alcătuite din materiale care permit pielii să respire, ideal bumbac sau în și, în general, îmbrăcămintea lejeră, care poate asigura fluxul necesar pentru eliminarea transpirației”, spune specialistul dermatolog.
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate