3. Tipul de piele
Pentru persoanele cu acnee și/sau ten gras sunt indicate produsele etichetate ca fiind “non-comedogenice", ceea ce înseamnă că nu blochează porii. Pentru pielea uscată sunt recomandate produse care conțin ingrediente hidratante, cum ar fi acid hialuronic sau ceramide, iar pentru pielea sensibilă ideale sunt cremele cu protecție solară minerală. Pentru a evita eventuale iritații sau uscarea pielii, este indicată folosirea unui produs special pentru față, care să nu conțină alcool.
“Copiii au pielea sensibilă, iar unele ingrediente din produsele de protecție solară pot provoca reacții alergice. În cazul lor sunt de evitat în special produsele cele care conțin Acid 4-aminobenzoic (PABA) și oxibenzonă, elemente asociate cu apariția de reacții cutanate. În cazul bebelușilor sub 6 luni, este recomandat ca aceștia să evite expunerea la soare puternic, mai ales în perioada de vară si în timpul orelor de varf”, atenționează specialistul dermatolog.
4. Piele cu probleme
Pacienții care au probleme cu pielea sau afecțiuni alergice, cum ar fi acnee sau rozacee, trebuie să evite produsele care conțin conservanți sau parfumuri, precum și pe cele care conțin Acid 4-aminobenzoic (PABA) sau oxibenzonă sau au în compoziție alcool. Oxidul de zinc și dioxidul de titan tind să fie mai bine tolerate de persoanele cu piele sensibilă și pot fi, de obicei, găsite în produsele de protecție solară destinate copiilor.
5. Cremă sau spray?
Deși folosirea unui agent de protecție solară prin pulverizare este tentantă deoarece economisește timp, acest lucru s-ar putea să nu fie cea mai bună idee. "Atunci când folosim spray-urile de protecție solară există riscul de a nu acoperi în mod adecvat toată pielea expusă la soare, mai ales dacă aplicarea are loc atunci când bate vântul. Pe lângă asta, există riscul de inhalare a substanțelor chimice în timpul procesului de aplicare”, spune domnul doctor Laurențiu Vlădău.
Foto homepage: By Shine Nucha /Shutterstock
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural