La ora actuală, plasele folosite pentru a vindeca herniile sunt din materiale performante, sunt ușor integrate de organism și permit rezolvarea herniilor pentru totdeauna.
“Eu și colegii chirurgi folosim materiale aprobate, testate înainte de a fi puse pe piață. Plasele au evoluat, acum sunt mult mai flexibile, mai subțiri, au ochiurile mai largi, practic sunt plase care nu sunt aderente absolut deloc la intestine. În general, sunt relativ subțiri, relativ flexibile: ulterior intervenției, ele sunt acoperite de un strat de peritoneu, organismul le înglobează și devin parte din peretele abdominal al pacientului. Ideal ar fi ca pacienții să opteze pentru plase de cea mai bună calitate”, completează specialistul chirurg.
După o intervenție laparoscopică pentru hernie, pacienții se recuperează rapid. Aceștia rămân internați 24 de ore și pot pleca acasă a doua zi. Singurul inconvenient este o ușoară jenă la nivelul peretelui abdominal, asemănătoare febrei musculare. Pacienții sunt sfătuiți să evite activitatea fizică intensă timp de o lună și jumătate. După această perioadă, de obicei, își pot relua programul obișnuit de mișcare.
Foto homepage: By HENADZI PECHAN /Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară