5. Periajul prea agresiv
Periajul prea agresiv sau aplicarea unei presiuni prea mari asupra dinților poate favoriza retracția gingivală și implicit apariția sensibilității dentare.
“Pentru a preveni o astfel de situație este recomandată folosirea unei periuțe dentare cu peri de duritate medie folosită fără presiune exagerată sau periuța electrică cu senzor de presiune, precum și folosirea unei tehnici de periaj corecte, fără a pune presiune pe periuță, pentru că atunci periajul nu este mai eficient ci doar poate produce leziuni dentare sau gingivale”, spune doamna doctor Mihaela Dan.
6. Infecție a sinusurilor
Deoarece rădăcinile anumitor dinți se află în dreptul sinusurilor, presiunea unei infecții a sinusurilor poate fi confundată cu o durere dentară.
Așadar, durerea dentară nu este în mod neapărat o consecință a unei igiene orale incorecte, ci poate avea o cauză simplă, ușor de tratat sau una mai serioasă. Vizita la medicul stomatolog este recomandată și necesară, pentru o evaluare corectă a situației și aplicarea unui tratament corespunzător.
* Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 21 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT. Mai multe informatii sunt disponibile aici.
Foto fr si main: By puhhha /Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară