IN ACEST ARTICOL:
Extracția molarului de minte este o procedură necesară atunci când acest dinte fie provoacă probleme în prezent, fie există riscul să cauzeze în viitor.

Caria dintelui vecin

Erupția parțială a dintelui poate duce la acumularea de resturi alimentare în spatele molarului de 12 ani. În această situație nu se poate realiza o bună curățare nici cu ajutorul periuței dentare și nici măcar cu ața sau dușul bucal, ceea ce favorizează apariția cariei dentare pe ambii dinți.

Înghesuirea dinților arcadei respective

În principal aceste probleme afectează incisivii, care având rădăcinile cele mai mici, suportă efectul presiunilor exercitate de molarul de minte și pot strica uneori rezultatul obținut cu ajutorul aparatului dentar sau pot duce la necesitatea aplicării acestuia pentru corectarea poziției dinților.

“În unele cazuri, amânarea extracției molarului de minte inferior poate duce la o complicație rară: rădăcinile care cresc pot înconjura canalul mandibular în care se află nervul ce se ramifică la toți dinții jumătății respective a mandibulei, iar încercarea de a-l extrage poate duce la afectarea acestui nerv. Pacientul poate rămâne pentru o perioada mai scurtă sau chiar foarte îndelungată cu lipsa de sensibilitate pe jumătate de mandibulă, inclusiv a buzei (anestezia nervului). Dacă rădăcinile molarului nu au crescut complet, extracția este mult mai ușoară, la fel și recuperarea postoperatorie”, explică specialistul ortodont.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cori Grămescu dezvăluie planul revoluționar prin care slăbești 30 de cm în talie în 6 luni Scapă de kilogramele în plus acumulate de Paște, rapid și sănătos cu dieta preferată a românilor, validată de peste 35 de studii clinice! Crioprezervarea ovocitelor: un tratament modern pentru libertatea fertilității feminine

Așadar, oricât de înfricoșătoare ar părea extracția, aceasta se face sub anestezie, deci nu simțim nimic. Chiar și cele câteva zile de recuperare, puțin mai dificile în cazul molarului inferior sunt de preferat suferinței, de mai lungă durată, asociată complicațiilor produse de prezența unui molar de minte care ar trebui scos.

***

Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie şi ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 21 ani Universitatea de Medicina şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Facultatea de Stomatologie, completandu-şi studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodonţie şi ortopedie dento-faciala. Dorinţa de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in ţara şi in strainatate, precum şi infiinţarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT. Mai multe informaţii sunt disponibile aici.

Fii bine cu tine, fără droguri! 250 de tineri vulnerabili au fost sprijiniți să nu cadă în capcana consumului de droguri 5 greșeli pe care le fac pacienții atunci când își aleg un spital în străinătate 2 iulie, ziua revelațiilor în Cosmos, Neptun intră în retrograd în Pești, iar Mercur în Leu. Deschidem larg ochii, privim cum cad măștile iluziei și ne lăsăm inspirați de pasiunea creatoare

Foto fr si main: By Yuriy Maksymiv /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri