25 Noiembrie 2019 publicat în Sanatate 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Lăsată netratată, retracția gingivală poate afecta țesuturile de susținere și structurile osoase ale dinților, ajungându-se chiar la pierderea lor în cazurile extreme.
  1. Protejarea dinților de bruxism

În acest caz există două măsuri care pot ajuta: purtarea unor gutiere de bruxism și eliminarea factorului cauzal principal - stresul.

  1. Incizia frenurilor și bridelor inserate prea aproape de gingie

Aceasta este o intervenție foarte simplă, efectuată sub anestezie locală, care se vindecă extrem de repede și lasă imediat după trecerea anesteziei doar un mic disconfort.

Retracția gingivală poate avea loc într-un ritm lent, uneori pe o perioadă de ani și poate fi dificil de observat atunci când nu se manifestă prin durere sau sensibilitate. Cu toate acestea, dacă dinții par mai lungi sau dacă spațiile dintre ei devin tot mai mari la bază, este indicată o vizită la medicul stomatolog, deoarece toate acestea ar putea fi semne că este necesar un tratament gingival.

* Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 18 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii Orto-Implant Expert. Mai multe informatii sunt disponibile aici.

Foto fr si main: By Naeblys /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri