5. Umflarea obrazului
Inflamația locală difuzează spre țesuturile din jur, care se pot mari de volum, putând fi dure sau mai moi la palpare (pipaire).
6. Sângerare gingivală – provocată tot de acumularea de bacterii.
“Desigur că intervenția chirurgicală de îndepărtare a molarului de minte nu va avea loc în plin proces infecțios, ci după tratarea episodului acut cu ajutorul antibioticelor, antiinflamatoarelor, drenajului și spălăturilor locale cu substanțe antimicorbiene. Radiografia dentară este obligatorie, iar momentul potrivit pentru extracție este ales de către medicul specialist”, spune specialistul ortodont.
Din păcate, eruptia molarului de minte nu poate fi prevenită, însă respectarea controalelor regulate la șase luni pentru curățare și control va permite dentistului monitorizarea evoluției molarilor de minte. Ba mai mult, radiografiile dentare regulate pot indică erupția molarulor de minte chiar înainte de apariția oricăror alte simptome.
***
Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 18 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii Orto-Implant Expert. Mai multe informatii sunt disponibile aici.
Foto fr si main: By Yuriy Maksymiv /Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară