4. Igienizarea corectă a dinților
Dacă metodele enumerate mai înainte protejează, în principal, suprafețele vizibile ale dinților, folosirea aței dentare la copil, ajutat de către părinte, previne apariția cariilor interdentare, mult mai frecvente decât celelalte tipuri de carie. Pentru a putea fi manevrată mai ușor de către copii, care nu au o manualitate foarte bună, există ață dentară pe un suport de plastic, ca o praștie, foarte ușor de folosit.
5. Îndreptarea dinților prin tratament ortodontic
Oricâte eforturi ar depune copilul pentru curățarea corectă a dinților, chiar și cu ajutorul părintelui, înghesuirea dentară împiedică periuță dentară să pătrundă pe toate suprafețele dentare, iar căria devine aproape inevitabilă. Alinierea dinților prin intermediul aparatului dentar va ajuta la protejarea lor.
* Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 21 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT. Mai multe informatii sunt disponibile aici.
Foto fr si main: By polya_olya /Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară