20 Februarie 2020 publicat în Sanatate 20 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Crioterapia este o metodă de tratare a leziunilor epidermice benigne, cum ar fi papiloame, condiloame, veruci plane, keratoze seboreice sau actinice localizate chiar și în zone mai puțin accesibile ale corpului.

În ceea ce privește cicatrizarea, țesutul cicatricial poate fi format după tratament. Necroza se formează și se curăță după aproximativ 10 până la 14 zile. Cu toate acestea, aceste informații sunt orientative, deoarece fiecare pacient are proprietăți diferite ale pielii și tehnica fiecărui medic va varia, de asemenea.

Riscuri și reacții adverse

Crioterapia este o procedură de obicei bine tolerată, dar există riscul să apară unele dureri și disconfort post tratament, caz în care pot fi de folos analgezice precum paracetamol, administrate în primele 24 de ore.

„Alte reacții relativ frecvente ale oricărui tip de crioterapie sunt amorțeală, furnicături, roșeață și iritație – efecte secundare aproape întotdeauna temporare. De asemenea, pacienții pot observa o umflare și roșeață în zona tratată, dar care ar trebui să dispară pe parcursul a două-trei zile”, explică specialistul dermatolog.

Crioterapia nu este indicată persoanelor care suferă de diabet sau alte afecțiuni care afectează nervii.

Foto fr si main: By Evgeniy Kalinovskiy /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri