IN ACEST ARTICOL:
Sensibilitatea dentară este o senzație neplăcută, o indispoziție la nivelul gingiei, în general în punctul de întâlnire a coroanei dintelui cu rădăcina.

Cum putem trata sensibilitatea dentară?

Tratamentul sensibilității dentare e foarte simplu: acesta constă într-un periaj dentar corect, cu periuțe moi și paste de dinți speciale pentru sensibilitate dentară, ce obturează canaliculii dentinari expuși din zona de colet dentar/gâtul dintelui, și creează un strat de protecție. Alternativ, se pot aplica local la cabinetul stomatologic geluri pentru desensibilizare, sau terapii cu laser, etc.

„Desigur, igienizarea la un interval de 6 luni și controlul periodic la stomatolog sunt cel mai sigur mijloc de a împiedica apariția sensibilității dentare. De fapt, cel mai sigur și mai ieftin mijloc de a împiedica apariția oricărei afecțiuni dentare, pentru că, din nefericire, majoritatea problemelor dentare apar și se dezvoltă fără durere. Deci, nu suntem conștienți că există. O carie de început, un pic de retracție gingivală, chiar un grad de resorbție osoasă (în cazurile de parodontoză) progresează deseori fără nici un semn. În contextul vieții noastre aglomerate și plină de priorități presante, dinții sunt ultimul lucru la care ne gândim, dacă aceștia nu dau niciun semn de alarmă! De aceea, vă recomand să vă notați în agendă și controlul stomatologic periodic, la fiecare jumătate de an. Economisiți astfel timp, suferință și, cu siguranță, bani!”, încheie dr. Nassar.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Puroi în gât - cauze, simptome și tratament eficient Totul despre Bruxism: Ce este, de ce apare și cum se combate Cum să ai grijă de sănătatea dinților tăi în 5 pași simpli. Sfaturi de la medicul stomatolog

Foto fr si main: By wavebreakmedia /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri