În cazul în care o traversăm un episod de atac de panică, primul lucru pe care îl putem face este să inspirăm și să expirăm profund, numărându-ne respirațiile până la 10, iar apoi să o luăm de la capăt. Un lucru foarte util în depășirea atacului de panică este, de asemenea, să ne activăm simțurile vizuale, auditive, olfactive și tactile.
Pentru persoanele sensibile, care știu că prezintă riscul de a avea un atac de panică, este recomandat să aibă la îndemână un obiect familiar (o pătură, sau chiar o jucărie de pluș) pe care să îl folosească în aceste momente.
Privind lucrurile într-o notă pozitivă, aceasta poate fi o perioadă în care să ne conectăm cu noi înșine, dar și cu familiile noastre, petrecând mai mult timp împreună și făcând activități pentru care nu găsim timp suficient în mod obișnuit.
Specialiștii de la clinica Oana Nicolau continuă să fie aproape de clienți și le oferă servicii prin platforme de streaming online. În plus, oferim 50 de ore de consiliere psihologică online pentru cei care sunt diagnosticați cu COVID-19, dar și aparținătorilor lor.
Foto fr si main: By fizkes /Shutterstock
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri