„Consumul moderat de bere ar trebui mereu considerat un supliment și nu o alternativă la alte obiceiuri sănătoase care, de asemenea, scad riscul apariției bolilor cronice, cum ar fi cardiopatia coronariană și diabetul. Relația dintre consumul de alcool și reducerea riscului pentru apariția anumitor afecțiuni este exprimată prin curba „J” și este un rezultat combinat al mai multor studii. Adulții care își limitează consumul de bere la unul sau două pahare pe zi prezintă un risc mai scăzut de boli cardiovasculare, diabet de tip 2 și demență”, a declarat dr. Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.
[1] https://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/fullarticle/415737
[2] https://academic.oup.com/jn/article-abstract/113/1/70/4755430
[3] http://jpet.aspetjournals.org/content/267/1/250
Foto fr si main: By Dima Sobko /Shutterstock
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural