14 Octombrie 2009 publicat în Sanatate 26 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Sarutul este poate cel mai frecvent gest tandru folosit intre indragostiti (si nu numai), insa cati dintre noi cunosc faptul ca prin sarut ne putem imbolnavi chiar de unele patologii grave? Iata care sunt cele 9 boli pe care le poti contacta prin sarut:

3. HPV – virusul Papilloma uman

Virusul Papilloma uman se transmite foarte usor prin sarut caci modul de infectare se realizeaza prin contactul piele-piele (buze), piele-mucoase (mucoasa orala), mucoase-mucoase. Papilloma se poate transmite in dublu sens aparand verucile sau alte leziuni specifice. Acest virus este totodata cel responsabil de degenerarea mucoasei faringiene in cancer de gat, insa rareori se intampla ca o astfel de infectie sa evolueze spre cancer.

4. HIV si alte boli cu transmitere sexuala

Infectia se poate transmite daca in cavitatea bucala exista cea mai mica rana sangeranda (spre exemplu gingiile sangerande), virusul patrunzand prin aceste mici leziuni. Este adevarat ca riscul infectarii cu HIV in cazul sarutului este mai mic decat in cazul sexului vaginal si anal, insa nu este inexistent.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cătina: Superfructul care te menține tănără și plină de vitalitate Sărbătoare 9 noiembrie: Sfântul Ierarh Nectarie, vindecătorul de cancer Istoria coniacului: 10 lucruri pe care nu le știai

5. Aftele bucale

Aftele bucale reprezinta un tip de infectii bucale care la unele persoane sunt foarte frecvente din diverse cauze: fie prezinta carii dentare care reprezinta o permanenta infectie in gura pana vor fi tratate, fie sunt fumatoare (fumatul afecteaza imunitatea si flora mucoasei orale), fie au o igiena orala deficitara sau au luat antibiotice ori prezinta o scaderea generala a imunitatii in tot organismul, ori sunt racite etc. Atentie insa, aftele bucale pot degenera in timp in cancer bucal.

6. Hepatite

Virusurile hepatitice se pot transmite deasemenea prin sarut mai ales cand persoanele prezinta mici leziuni sangenrande la nivelul cavitatii bucale, cum ar fi gingiile sangerande. In general hepatiticii au gingiile sensibile si sangereaza adesea, iar virusurile hepatitice precum VHB (virus hepatitic B) sau VHC (virus hepatitic C) sunt foarte periculoase, reprezantacnd adesea boli cronice care evolueaza spre insuficienta hepatica majora si deces. In cazul VHB se considera ca aproximativ 25% din populatie manifesta imunitate si se vindeca, restul evoluand spre hepatite cronice, ciroze si chiar cancer hepatic.

Planul perfect: Cum trebuie să arate rutina ta de viață pentru a avea o imunitate puternică 10 tipuri de fructe uscate și cum să le integrezi în alimentația ta Semne că ești însărcinată - primele simptome de sarcină

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri