10 Iulie 2020 publicat în Sanatate 2 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Odată cu vara, ne confruntăm cu umiditate excesivă, căldură sufocantă și transpirație abundentă, favorizând dezvoltarea infecțiilor, mai ales în cazul zonei intime a femeilor.

Anotimpul cald reprezintă, poate, cea mai așteptată perioadă din an, fiind sezonul concediilor și al vacanțelor. Dar odată cu vara, ne confruntăm cu umiditate excesivă, căldură sufocantă și transpirație abundentă, favorizând dezvoltarea infecțiilor, mai ales în cazul zonei intime a femeilor. Umiditatea creează un teren propice înmulțirii bacteriilor.

Vaginul este unul dintre „ecosistemele” diferitelor bacterii care, în mod normal, trăiesc împreună în armonie. Dar când ceva supără acest echilibru, determinând micșorarea numărului de bacterii bune sau creșterea celor rele, te poți confrunta cu simptomele clasice ale unei infecții bacteriene. Pentru majoritatea femeilor, acest echilibru se menține chiar și în cazul schimbării hormonale, a fluxului menstrual. Cu toate acestea, preponderent vara, sistemul este perturbat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperă Gama Gyn de la Uriage pentru o igienă intimă delicată și eficientă! Totul despre zona intima a femeilor Homeopatia și beneficiile majore pentru concepție și sănătatea femeilor
Astăzi, dr. Silviu Iștoc (foto), șef de secție obstetrică-ginecologie în cadrul Medicover Hospital, ne spune cum putem preveni infecțiile în sezonul cald.

Menține hainele uscate.

„Costumul de baie sau hainele de sală transpirate sunt locurile perfecte pentru dezvoltarea bacteriilor și al ciupercilor; creșterea nivelului de umiditate poate duce la creșterea bacteriilor rele provocând mâncărime, arsură, miros neplăcut, precum și actul sexual dureros, simptomele primare ale unei infecții la femei”, afirmă dr. Silviu Iștoc.

Nu folosi săpunuri parfumate sau dușul vaginal.

Nu folosi niciodată săpunuri parfumate în apropierea vaginului, deoarece acest lucru poate perturba echilibrul delicat al pH-ului și poate duce la hiperdezvoltarea ciupercilor naturale. Dușul vaginal modifică, de asemenea, mediul natural al vaginului, lăsându-l predispus la infecții, favorizând infecții chiar și la nivelul colului uterin și al uterului.

Dureri de burtă la copii - cauze, simptome și tratament Soare din interior: Brandul D3Vit de la Impruvis Vitamins derulează o campanie de conștientizare a deficitului de vitamina D Au fost desemnate cele cinci câștigătoare ale burselor private L’Oréal – UNESCO Pentru Femeile din Științe România, ediția 2023

Păstrează întotdeauna zona intimă uscată.

După duș, folosește un prosop dintr-un material calitativ, care absoarbe bine apa. Dacă este nevoie, poți apela la pudra de talc, pe care s-o aplici în zona inghinală astfel încât pielea să rămână catifelată și uscată complet. Indiferent de metoda de uscare, asigură-te că atunci când te îmbraci, nu există exces de umezeală.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri