4. Rolul fluorizării în prevenirea cariilor dentare
„Fluorizarea este în acest moment destul de controversată. Deși, în mod sigur aceasta influențează pozitiv dinții întărind structura smalțului și împiedicând în acest mod apariția cariilor, se pare că, pe termen lung are efecte secundare cancerigene pentru diverse organe. De aceea, sunt multe țări în care s-a sistat fluorizarea sistemică prin apa de băut, lapte etc. și se limitează la fluorizare locală prin geluri și paste de dinți.”, ne informează specialistul.
5. Alege tehnici moderne de estetică dentară
Estetica dentară începe de la un periaj executat în cabinet și airflow, care conferă o notă de prospețime întregii dentiții, și continuă până la obturația fizionomică bine făcută. Desigur, sunt incluse și fațetele din diverse materiale, fie ele ceramice sau compozit, coroanele fizionomice din ceramică, zirconiu și chiar celelalte lucrări protetice, care toate trebuie să împlinească exigențe estetice sporite.
„Tot timpul apar lucruri noi, începând cu materiale dentare de ultimă generație, aplicațiile laserului în stomatologie, tipuri de refacere chirurgicală a dinților și țesuturilor moi, până la reconstrucții imediate ale unei arcade întregi cu ajutorul implanturilor și a lucrării protetice pe implant. Important e ca pacientul să mențină legătura cu medicul stomatolog, pentru a afla ce tehnică și ce metodă de tratament i se potrivește cel mai bine”, adaugă implantologul Lorelei Nassar.
Află mai multe informații pe https://www.drnassar.ro/
Foto fr si main: By Rido /Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară