Perele ajuta la prevenirea aparitiei celulelor canceroase, arata cercetarile stiintifice recente. Datorita suculentei lor si continutului de piridoxina si adermina, perele sunt un bun diuretic si gratie continutului de fier, stimuleaza cresterea numarului de globule rosii.
Deoarece perele contin si vitamina K, consumul acestora favorizeaza si coagularea sangelui. Perele proaspete sunt o sursa de vitamina K, necesara pentru sinteza proteinelor implicate in coagularea sangelui.Atentie insa! In cazul persoanelor suferind de indigestie sau a celor cu afectiuni ale splinei, consumul de pere nu este recomandat. Mai mult, pectina fibroasa solubila din compozitia chimica a perelor contribuie la mentinerea colesterolului in cote normale. Zaharurile pe care le contin sunt usor asimilate si digerate de organism. Perele sunt de asemenea un ajutor pretios in calmarea tusei si in functionarea optima a glandei tiroide.
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice