IN ACEST ARTICOL:

Care sunt cauzele apariției resorbției osoase?

Grefe osoase și surse de substituenți osoși

Augmentarea este o procedură sigură care, atunci când se realizează de către un chirurg implantolog experimentat, are un grad foarte mare de reușită. Operațiunea constă în reconstrucția țesutului osos, prin adăugarea de grefe osoase ce se recoltează din oricare dintre sursele de mai jos:

  • ​Grefă autologă (Autogrefa) – os prelevat din propriul organism;
  • Grefă de la un donator (Alogrefa) – os obținut de la o altă persoană (banca de organe);
  • Grefă artificială (Aloplastica) – pulbere osoasa sintetica, fabricata in laborator.
  • Grefă de origine animală (Xenogrefa) – obținută prin de proteinizare și prelucrare a osului de origine animală (bovină).

Există însă și situații particulare ce necesită adiție osoasă:

„Unul din aceste cazuri este lipsa dinților molari și premolari (măselele) situați pe arcada de sus. Atunci când acești dinți cad, cavitatea sinusală se mărește concomitent cu deteriorarea osului maxilar. Astfel, pe lângă adiția de os, medicul chirurg apelează la încă o procedură specială, denumită sinus lift. O altă situație particulară este atunci când osul maxilar nu este suficient de lat pentru a permite ca implanturile să poată fi inserate. În acest caz se aplică procedura de Augmentare a crestei maxilare.”, adaugă dr. Nassar.

Uneori, implantul dentar poate fi introdus imediat după augmentarea crestei maxilarului, alteori sunt necesare perioade lungi de timp (4 – 12 luni) pentru ca vindecarea și osteointegrarea să se realizeze.​

* Informații oferite de specialiștii clinicii de Implantologie Dr. Nassar

Foto fr si main: By Valeriy Velikov /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri