Tehnologia îi poate ajuta pe pacienții cu alte afecțiuni în afară de Covid-19! Cum se pot trata la distanță cei cu probleme cardiace?

11 Decembrie 2020 publicat în Sanatate 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Ce tipuri de pacienți se pot trata prin telemedicină? Medicul cardiolog ne explică care sunt cele mai frecvente afecțiuni pentru care e contactat în această perioadă.

Ce tipuri de pacienți se pot trata prin telemedicină?

Dr. Alin Iliescu explică: „Aș spune că medicina la distanță este o modalitate optimă de urmărire a pacienților cu afecțiuni deja diagnosticate; aici se încadrează majoritatea bolnavilor cronici, care au avut cel mai mult de suferit în contextul actualei pandemii. Alte categorii care beneficiază de telemedicină sunt pacienții cu simptome acute, care pot beneficia de o opinie medicală avizată, dar și cei care au avut deja o evaluare medicală și/sau unele investigații și doresc o a doua opinie. Stabilirea unui diagnostic de certitudine și a unui plan terapeutic necesită totuși evaluarea nemijlocită a bolnavului într-un cabinet medical“.

”În multe afecțiuni, pacienții au nevoie de analize de laborator și investigații imagistice (cum ar fi radiografia, ecografia, CT) care nu se pot realiza la distanță. Din fericire, mulți dintre ei au mai efectuat aceste investigații în trecut și anexează rezultatele, ceea ce este util pentru medic, deși sigur că există posibilitatea ca între timp să fi survenit modificări”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Horoscopul banilor, al dragostei, al carierei și al sănătății pentru luna AUGUST 2024: Previziuni de la A la Z pentru toate zodiile (Berbec - Pești), vei fi uimit de veștile astrelor! Cum faci un pitch pentru orice afacere? Detalii la Factory Bootcamp - 17-18 mai Nu poți ține post 40 de zile? Poți începe cu doar 5 zile pentru a simți deja efectele benefice ale detoxifierii în corp și minte

Părțile bune? Sunt și ele atunci când vorbim de evaluarea sănătății inimii. Nu suntem nevoiți să facem cu toții analize anuale privind acest aspect. Așa cum explică dr. Alin Iliescu, ”Vizita periodică la medicul de familie, incluzând un examen obiectiv complet cu auscultația cordului, palparea pulsurilor periferice și măsurarea tensiunii arteriale, este în general suficientă”.

* Medicentrum este o platformă creată de medici pentru pacienți, ușor de folosit: medicii își creează cont și sunt validați, iar pacienții trebuie să completeze un formular. Proiectul este finanțat prin fonduri europene, prin programul Start Up Centru. Dr. Horațiu Ioani, fondatorul platformei, este medic neurochirurg și are o experiență de 3 ani în telemedicină. El a lucrat 7 ani în Marea Britanie și s-a întors în România pentru a profesa și cu dorința de ajuta la schimbarea în bine a sistemului medical.

Noi serii documentare pentru toate gusturile la National Geographic toamna aceasta Oral-B lansează, în cadrul Romanian Design Week, “Harta îngrijirii monumentale” - o colecție de clădiri de valoare ale Bucureștiului Colecțiile Editurii Publisol disponibile acum și în format digital

Foto fr si main: By Madcat_Madlove /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri