„De exemplu, dacă ai dinții integrii, trebuie analizată eventuala prezență a tartrului (detartrajul și periajul sunt obligatorii înainte de albirea dentară!), și dacă există sau nu carii incipiente sau deja cavitare pe dinți. În plus, dacă dinții sunt cu obturații (plombe ), trebuie să iei în calcul faptul că acestea nu se albesc și e foarte posibil să primești indicația de a le schimba după ce are loc procesul de albire. Recomandat e să se facă schimbarea la 2 săptămâni după efectuarea albirii, deoarece eliberarea moleculelor de oxigen influențează adeziunea materialelor dentare. În cazul în care dinții sunt acoperiți cu coroane sau cu fațete, atunci se va analiza viitorul estetic din mai multe perspective (inclusiv protetice), și nu doar albirea în sine.” punctează dr. Nassar, medic specialist la clinica de implantologie ce-i poartă numele.
Cât privește tipul 2 de albire, și anume cea internă, aceasta se face doar în cabinet. În cadrul consultației, medicul va face și va analiza o radiografie retroalveolară a dintelui sau a dinților afectați, corectitudinea tratamentului endodontic și a restaurării post tratament.
„Aici pot exista mai multe directive ce vor fi discutate în detaliu cu pacientul. În general, se recomandă tratamentul endodontic al dintelui, restaurarea acestuia în funcție de distrucția coronară (pierderea de țesut dentar sănătos) cu obturație coronară, pivot sau coroană de acoperire, sau și pivot si coroană de acoperire. Eventualele discrepanțe mari de culoare se tratează complex, fiind nevoie de o reabilitate protetică a grupului frontal de dinți, pentru a obține nivelul de estetică dorit de pacient.”, completează specialistul.
* Informații oferite de specialiștii Clinicii de Implantologie Dr. Lorelei Nassar
Foto fr si main: By Irina Bg /Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară