6 Ianuarie 2021 publicat în Sanatate 5 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Deși majoritatea cancerelor de ovare sunt depistate târziu pentru că simptomele pot fi confuze, există câteva dintre semnalele organismului pe care ar fi bine să nu le ignorăm.

Deși majoritatea cancerelor de ovare sunt depistate târziu tocmai pentru că simptomele pot confuza, există câteva dintre semnalele organismului pe care ar fi bine să nu le ignorăm. Prof. Dr. Mete Güngör ne enumeră simptomele care trebuie să ne pună în gardă.

“Sentimentul de presiune și distensie în abdomen, balonarea sau durerea în zona inghinală, indigestia pe termen lung, gaze sau greață, modificări ale obiceiurilor intestinale, cum ar fi constipația, modificări ale obiceiurilor vezicii urinare, cum ar fi urinarea frecventă, pierderea poftei de mâncare sau senzația rapidă de plenitudine, sângerări vaginale, pierdere inexplicabilă în greutate”.

Depistarea cancerului ovarian în stadiu incipient este extrem de importantă. Profesorul turc are date care explică exact cât de importantă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Medicii Doğa Seçkin și Hamdullah  Sözen- doi specialiști de top în Ginecologie Oncologică și FIV, la conferința Femeie, ai grijă de tine! Anca Parghel, o voce de excepție a jazzului românesc. A murit crezând că va învinge cancerul Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani

“Rata de succes a tratamentului este de aproximativ 90-100% atunci când cancerul este limitat la ovare, iar rata de supraviețuire pe cinci ani scade până la 40-50% în stadiul avansat. Intervenția chirurgicală este tratamentul cel mai eficient al cancerului ovarian. Și chimioterapia este o opțiune - înainte sau după operație, în funcție de evoluția bolii. Dacă boala este diagnosticată în stadiu avansat, chirurgia va fi folosită întâi, apoi pacientele sunt supuse chimioterapiei postoperatoriu pentru a distruge celulele tumorale la nivel microscopic. Chirurgia robotică sau laparoscopică este utilizată pentru paciente dacă afecțiunea este diagnosticată în stadiu incipient”.

Deoarece boala poate recidiva, pacientele sunt consultate regulat de medicii lor timp de 5 ani după operație.

Cancerul de piele: cauze, manifestări și opțiuni de tratament Dr. Victor Tomulescu: ”Screeningul identifică cancerul colorectal înainte ca o persoană să aibă simptomatologie” Parenchimul pulmonar nu are receptori de durere! De multe ori, tumorile pulmonare se descoperă întâmplător. Interviu cu Dr. Cristian Oancea, medic primar pneumolog, despre cancerul bronhopulmonar

Foto fr si main: By Orawan Pattarawimonchai /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri