8. Cum previi îngălbenirea dinților?
O dietă bogată în cafea, băuturi colorate și bomboane gumate reprezintă una dintre cele mai frecvente cauze ale dinților galbeni. Limitarea consumului acestor alimente care pot provoca îngălbenirea smalțului dentar este o modalitate excelentă de a preveni apariția acestora. În schimb, este recomandabil să consumi alimente bogate în acid malic, cum ar fi căpșunile și merele, și alimentele care stimulează salivația. De fapt, saliva are o capacitate antibacteriană naturală care împiedică formarea tartrului și a plăcii dentare.
9. Remedii pentru dinții galbeni
Vestea bună? Este posibil să scapi de dinții galbeni! Există multe remedii puse la dispoziție de medicii stomatologi și igieniștii dentari pentru a combate îngălbenirea dinților și a-i albi .
- Albirea cu laser;
- Albire profesională - albirea profesionala cu peroxid de hidrogen la 35-38% sau cu bicarbonat de sodiu, care trebuie efectuată de medicul stomatolog;
- Stilou de albire – un remediu ideal de aplicat acasă;
- Remedii naturale (bicarbonat, lămâie, salvie, acid malic);
- Aplicarea măștilor personalizate din silicon moale care conțin un agent de albire, cum ar fi peroxidul de carbamidă;
- Benzi de albire și adezive pe bază de agenți de albire, care trebuie aplicate timp de 30 de minute, de două ori pe zi, timp de 14 zile.
„Albirea dinților este o procedură, în care diferite pete sunt îndepărtate de pe suprafața dinților și, astfel, culoarea dintelui devine mai albă. Albirea în sine este una dintre cele mai solicitate proceduri în stomatologie și poate îmbunătăți semnificativ aspectul.”, aflăm de la dr. Lorelei Nassar, medic implantolog cu o experiență de peste 25 de ani.
10. Alb natural
Pe lângă remediile chimice și profesionale, merită menționate și unele dintre cele mai eficiente remedii naturale care te ajută să ai dinți albi. Printre cele mai remarcabile remedii naturale: „Bicarbonatul de sodiu cu care îți poți clăti gura, dar ai grijă să-l folosești cu moderație, deoarece poate deteriora smalțul dinților. Chiar și o frunză de salvie cu care poți freca dinții este un remediu bun pentru a contracara atât petele galbene, cât și problemele estetice și de halitoză. În cele din urmă, acidul malic obținut din pulpa de căpșuni și mere, poate fi aplicat pe straturile superficiale ale dinților galbeni pentru a le albi. Lămâia este un remediu natural, care este deosebit de potrivit pentru îndepărtarea petelor galbene de pe dinții deteriorați de fumul de țigară. Poți face gargară cu suc de lămâie și/sau să freci dinții cu coaja lămâii. Cu toate acestea, lămâia nu trebuie folosită zilnic pentru albirea dinților galbeni: smalțul poate fi deteriorat ca urmare a acidității ridicate a acestui fruct.”, punctează specialistul.
* Informații oferite de specialiștii Clinicii de implantologie Dr. Lorelei Nassar
Foto fr si main: By Rawpixel.com /Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară