IN ACEST ARTICOL:
Desi mult timp sexul a fost considerat un subiect tabu si poate mai este privit astfel de unii dintre noi, totusi cercetari in lumea medicala au scos la iveala beneficii uimitoare ale sexului in ceea ce priveste sanatatea noastra atat fizica, dar si psihica.

Sexul protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare

Sexul nu este contraindicat persoanelor care sufera de anumite afectiuni cardio-vasculare, demonstrandu-se chiar ca scade riscul de infract, scade tensiunea si are efecte protectoare asupra aparatului cardio-vascular.

Sexul protejeaza oasele


In timpul sexului se elibereaza anumiti hormoni, printre care estrogeni si testosteronul eliberati in special in timpul orgasmului. Acesti hormoni sunt crescuti semnificativ dupa fiecare act sexual. Testosteronul influenteaza libidoul, dar totodata asigura si sanatatea oaselor si muschilor, asigurand o buna activitate a muschiului miocardic.

Sexul diminueaza durerile

Cresterea nivelelor oxitocinei si endorfinelor care se produc in timpul si imediat dupa actul sexual duce la o inhibare a cailor durerii, astfel incat persoana respectiva prezinta o ameliorare a simptomelor dureroase. Spre exemplu durerile articlare, musculare, osoase, cele menstruale, cefaleea, durerile din artrita pot fi combatute prin... sex. Eliberarea de endorfine si corticosteroizi din timpul actului sexual este cel mai bun remediu pentru o durere de cap sacaitoare!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Conopida: Super-leguma cu mii de valențe! Beneficii și 6 rețete delicioase Sfecla roșie: Rețete și beneficii 8 beneficii și utilizări uimitoare ale petalelor de trandafir

Sexul ajuta la mentinerea echilibrului hormonal

Prin procese directe – cresterea hormonilor sexuali – dar si indirecte sexul ajuta la mentinerea sau redoabandirea unui echilibru hormonal, aceasta in absenta unei patologii, evident, care ar necesita tratament medicamentos.

Sexul ajuta muschii perineului

Muschii perineali au rolul de a mentine continenta urinara, fecala, de a ajuta femeia in timpul nasterii, de a realiza bariera inferioara musculara pentru organele pelvine, intra in alcatuirea sfincterelor externe uretral si anal etc. Sexul stimuleaza acesti muschi ai planseului pelvin, alaturi de alti muschi care sunt implicati in aceasta “miscare”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri