Mitul nr. 5 - Celulele stem sunt utilizate numai în medicina regenerativă
Fals: Deși în ultima perioadă celulele stem sunt tot mai des utilizate în medicina regenerativă, terapia cu celule stem tratează și boli degenerative precum Parkinson și leziuni ale măduvei spinării. În plus, există progrese în tratarea bolilor de inimă, a diabetului de tip 1 și a bolilor inflamatorii intestinale prin folosirea acestor metode de tratament. Până în prezent, celulele stem din sângele ombilico-placentar au fost utilizate în mai mult de 80 de afecţiuni legate de tumori, defecte la naştere, imunodeficienţe şi tulburări hematologice.
Stocarea celulelor stem constă în depozitarea în stare criogenică a unei potenţiale grefe, pentru a putea fi folosită de familie atunci când va fi nevoie. În situaţiile în care un pacient are nevoie de o grefă salvatoare, alocarea acesteia de către instituţiile medicale este foarte greu de realizat sau, uneori, imposibilă. În plus, problemele de histocompatibilitate îngreunează întregul proces. Depozitarea privată rezolvă problema de compatibilitate a ţesuturilor şi pe cea legată de disponibilitatea grefei în timp util. În plus, doar familia are dreptul legal exclusiv de a retrage celulele stem recoltate de la nou-născut.
Până pe 25 aprilie, Stem Cells Bank organizează un concurs special pentru viitori părinți! Înscrieți-vă pe http://stemcellsbank.ro/stemconcurs și puteți câștiga un pachet de recoltare și stocare celule stem! Mai mult decât atât, prin simpla înscriere, primiți garantat un voucher de 300€.
Foto fr si main: De la Giovanni Cancemi /Shutterstock
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri