17 Mai 2021 publicat în Sanatate 6 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Nu mai este demult o noutate faptul că în fiecare zi intrăm în contact cu multe substanțe toxice pe care le inspirăm odată cu aerul, le asimilăm prin alimente sau care reușesc pur și simplu să pătrundă în corpul nostru prin porii pielii. Dar corpul nostru este în mod natural capabil să se detoxifieze și, astfel, să-și protejeze organele de efectele nocive ale acestor toxine.  

Cu toate acestea, dacă expunerea la aceste substanțe toxice este foarte mare (cum se întâmplă în zilele noastre), pot fi utile detoxifierile vizate, chiar și cele manuale, cum ar fi drenajul limfatic.

Ce este sistemul limfatic și ce rol are acesta?

Sistemul limfatic este esențial pentru buna funcționare a sistemului imunitar și, de asemenea, pentru procesul de detoxifiere a corpului nostru. Mai exact? Rolurile principale ale sistemului limfatic sunt de a colecta excesul de lichid din țesuturi, de a-l purifica și de a-l aduce înapoi în sânge. Acest rol este important, deoarece multe substanțe scapă continuu din capilarele sanguine în țesuturile din jur.

Când sistemul limfatic nu reușește să colecteze aceste lichide în exces, acestea se pot acumula, pot provoca umflături și pot crește riscul de infecție. Un sistem limfatic eficient ne ajută să ne apărăm corpul împotriva germenilor precum bacterii, viruși și ciuperci care pot provoca boli. Din fericire, un sistem limfatic eficient funcționează silențios în fundal, menținându-ne sănătoși.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ficus - ghid complet pentru îngrijirea și cultivarea plantei ornamentale Dieta disociată - ghid complet pentru slăbit eficient și sănătos cu dieta 333 și alte diete disociate Controlul greutății corporale are un rol esential în tratamentul diabetul zaharat de tip 2

Cum funcționează și cum ajută drenajul limfatic?

Drenajul limfatic manual este o tehnică care este de ceva vreme foarte populară și utilizată în toată Europa, adesea recomandată și de către medici pentru rezolvarea unor patologii minore. Această tehnică funcționează într-un mod foarte ritmic și delicat, favorizând fluxul limfatic în toate țesuturile corpului. Nu este o tehnică dureroasă, ci mai degrabă una foarte plăcută și relaxantă, care nu provoacă niciun fel de roșeață pe piele, și care se realizează fără a utiliza niciun tip de ulei sau cremă.

Foto: De la Yuliya Loginova /Shutterstock

„Drenajul limfatic are la bază o tehnică de aplicare a presiunii asupra corpului. Această procedură non- invazivă asigură o regenerare și o apărare eficientă a organismului, ameliorează inflamația țesuturilor și calmează durerea provocată de efort sau de accidente. ”, aflăm de la dr. Otilia Oprișan balneolog în cadrul Afrodita Resort&Spa din Băile Herculane.

Sfecla roșie: Rețete și beneficii Importanța alegerii unei hote de bucătărie potrivite și care sunt beneficiile acesteia Castraveți murati: Delicii de toamnă și beneficii pentru sănătate

Masajul limfatic ajută la accelerarea îndepărtării deșeurilor și toxinelor dintr-un sistem limfatic lent. Acest tip de masaj poate ajuta și la prevenirea umflăturilor după o accidentare sau după o intervenție chirurgicală. De asemenea, oferă un impuls important sistemului imunitar. Rezultatul? Capacitatea acestuia de a combate bolile și virusurile, de a elimina toxinele și deșeurile, de a reduce inflamația, de a filtra lichidul limfatic și sângele, îmbunătățind sănătatea. Ajută astfel la purificare, decongestionare și, în cazul edemului (sau al unei acumulări de lichide), la reducerea durerii și umflăturii.

Iată câteva dintre avantajele drenajului limfatic:

  • Întărește sistemul imunitar;
  • Ameliorează senzația de greutate și umflarea din cauza congestiei de lichide;
  • Este util împotriva retenției de apă în timpul sarcinii și în perioada menstruală;
  • Eficace împotriva celulitei;
  • Promovează relaxarea prin ameliorarea stresului;
  • Reduce umflarea și hematoamele apărute după o intervenție chirurgicală;
  • Poate ajuta în caz de sinuzită cronică și cefalee;
  • Îi ajută pe cei care suferă de boli autoimune.

În ce situații este recomandat masajul limfatic?

Unele dintre condițiile care pot beneficia de masajul de drenaj limfatic includ:

Semințele de cânepă: Beneficii uimitoare pentru sănătate și utilizări în alimentația zilnică Avantajele alegerii unei rochii din mătase naturală pentru ocazii speciale Beneficiile ascunse pentru sănătate a 4 condimente clasice
  • Picioare sau brațe umflate din cauza retenției de lichide;
  • Fibromialgie și lupus;
  • Sindromul oboselii cronice.
  • Depresie și anxietate;
  • Dezechilibre hormonale și emoționale;
  • Acumularea de grăsime de celulită;
  • Infecții recurente, cum ar fi răcelile, gripa, amigdalita, sinusurile și infecțiile fungice.

Care este durata unei sesiuni de masaj limfatic?

„Ședințele de masaj limfatic variază de la 30 la 90 de minute, în funcție de afecțiunea tratată. Totuși, pentru o sesiunea inițială de masaj limfatic se recomandă ca aceasta să fie de 60 de minute pentru a stimula fluxul limfatic. Acest lucru va stimula drenajul într-un singur membru. Dacă se tratează mai mult de două membre, se recomandă inițial o consultație de 90 de minute, în funcție de cum răspunde fiecare pacient la un astfel de masaj.”, adaugă balneologul.

Descoperind lumea culorilor: Beneficiile unui curs de pictură în programul copiilor PRISA lansează campania Informare, apoi suplimente alimentare și platforma educativă www.infosuplimente.ro Sfaturi și recomandări pentru fertilizarea trandafirilor de grădină în luna august

Despre contraindicațiile drenajului limfatic citiți pe pagina următoare >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri