Suplimentele alimentare ajută și în cazurile patologice de oboseală
Totuși, este foarte important ca administrarea de suplimente alimentare să meargă mână-n mână cu menținerea unui stil de viață echilibrat pentru a avea parte de beneficiile acestor produse și a resimți, cu adevărat, o creștere a nivelului de energie:
„De multe ori, recurgem la administrarea unui supliment în scopul îmbunătățirii stării noastre fizice și psihice, dar, de cele mai multe ori, îl însoțim cu obiceiuri proaste care reduc din beneficiile acestuia. Suplimentele alimentare devin ineficiente în cazul unei alimentații dezechilibrate și haotice, hidratării necorespunzătoare, privării de somn și, nu în ultimul rând, nerespectării modului de administrare recomandat”, atrage atenția Simona Crișan, farmacist.
Din păcate, există cazuri în care, în ciuda reglării stilului de viață, nivelul energetic nu se îmbunătățește, caz în care se recomandă vizita la medicul de familie pentru o evaluare clinică și pentru recomandări de investigații pentru a descoperi eventualele cauze patologice ale lipsei de energie. Printre acestea se pot număra: anemia, anxietatea, depresia, insomnia, afecțiunile hepatice, apneea în somn, bolile cardiovasculare, cancerul, diabetul, infecțiile virale sau bacteriene, obezitatea, bolile endocrinologice, disfuncțiile sistemului imunitar.
Suplimentele alimentare pot face diferența de calitate a vieții și în cazurile patologice de oboseală, însă trebuie administrate neapărat în completarea schemei de tratament medicamentos corespunzător, recomandat de medicul specialist.
Așadar, totul începe cu tine: fă o evaluare a propriului stil de viață, fă-ți o programare la medicul de familie și, conform recomandărilor sale, străduiește-te să faci și schimbările benefice pentru starea ta de sănătate fizică și mentală. Toate acestea sunt la îndemâna ta.
Foto fr si main: De la udra11 /Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară