IN ACEST ARTICOL:

Sedentarismul merge mână-n mână cu oboseala psihică și emoțională, iar efectele asupra fizicului sunt și ele de necontestat: de la obezitate până la atrofierea mușchilor, boli cardiovasculare sau apnee în somn.

Suplimentele alimentare ajută și în cazurile patologice de oboseală

Totuși, este foarte important ca administrarea de suplimente alimentare să meargă mână-n mână cu menținerea unui stil de viață echilibrat pentru a avea parte de beneficiile acestor produse și a resimți, cu adevărat, o creștere a nivelului de energie:

„De multe ori, recurgem la administrarea unui supliment în scopul îmbunătățirii stării noastre fizice și psihice, dar, de cele mai multe ori, îl însoțim cu obiceiuri proaste care reduc din beneficiile acestuia. Suplimentele alimentare devin ineficiente în cazul unei alimentații dezechilibrate și haotice, hidratării necorespunzătoare, privării de somn și, nu în ultimul rând, nerespectării modului de administrare recomandat”, atrage atenția Simona Crișan, farmacist.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să revenim în formă după sărbători şi să ne pregătim pentru vară? Strategii eficiente de la medicul nutriționist Șerban Damian Cum să îți menții sănătatea orală în timpul călătoriilor: Sfaturi de la experți Puroi în gât - cauze, simptome și tratament eficient

Din păcate, există cazuri în care, în ciuda reglării stilului de viață, nivelul energetic nu se îmbunătățește, caz în care se recomandă vizita la medicul de familie pentru o evaluare clinică și pentru recomandări de investigații pentru a descoperi eventualele cauze patologice ale lipsei de energie. Printre acestea se pot număra: anemia, anxietatea, depresia, insomnia, afecțiunile hepatice, apneea în somn, bolile cardiovasculare, cancerul, diabetul, infecțiile virale sau bacteriene, obezitatea, bolile endocrinologice, disfuncțiile sistemului imunitar.

Suplimentele alimentare pot face diferența de calitate a vieții și în cazurile patologice de oboseală, însă trebuie administrate neapărat în completarea schemei de tratament medicamentos corespunzător, recomandat de medicul specialist.

Cum alegem corect ochelarii de vedere în funcție de forma feței 5 semne care îți indică că ai nevoie de o nouă pereche de ochelari Premenopauza: Care sunt semnele care îți arată că te-ai apropiat de menopauză?

Așadar, totul începe cu tine: fă o evaluare a propriului stil de viață, fă-ți o programare la medicul de familie și, conform recomandărilor sale, străduiește-te să faci și schimbările benefice pentru starea ta de sănătate fizică și mentală. Toate acestea sunt la îndemâna ta.

Foto fr si main: De la udra11 /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri