18 Iunie 2021 publicat în Sanatate 1 share-uri

​Ești fumător și ai nevoie de implant dentar? În acest caz, ar trebui să renunți la fumat sau cel puțin să reduci drastic consumul de țigări, deoarece fumatul și implanturile dentare nu se înțeleg.

„Modificările ce apar microscopic la un fumător sunt, de fapt, cele ce determină pierderea timpurie a implantului. Explicațiile sunt multiple, începând cu lipsa aportului de nutrienți (oxigen, sânge) până la efectul general al gudronului din țigară asupra întregului organism. Da, fumatul este un factor de risc general și nicidecum unul local. În paralel, el afectează 100% tot organismul și starea lui de funcționalitate. Adică omul nu mai funcționează la parametrii normali, atunci când este fumător. Acesta este cruntul adevăr la care majoritatea fumătorilor închid ochii, lăsându-l undeva ascuns în inconștient.​”, punctează specialistul.

Renunți la fumat sau pierzi implantul? Ce alegi?

​Atunci când un fumător vine la cabinet și își exprimă dorința de a avea un implant, din nefericire pentru el, i se aduc la cunoștință toate acestea adevăruri crunte. Astfel, acesta este pus în situația de a renunța la fumat sau de a-și asuma riscul pierderii implantului. Grea decizie!

„Atitudinea mea față de fumători nu este una de critică sau de refuz. Ceea ce urmăresc mai degrabă, este să îi informez asupra riscului major la care se expun. Așadar, deși de cele mai multe ori operația de inserare a implantului se finalizează cu succes chiar și la fumători, recomandarea este renunțarea completă la fumat.”, este recomandarea implantologului.

În concluzie, fumatul și implantul dentar nu pot fi prieteni. Alege cu cine vrei să rămâi... sănătos!

* Informații oferite de specialistii de la Clinica de Implantologie Dr. Lorelei Nassar, str. Puțul lui Zamfir nr. 17, sect. 1, București

Foto fr si main: De la Evgeniy Kalinovskiy /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri