30 Iunie 2021 publicat în Sanatate 21 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

În jurul vârstei de 6 ani, copiii se confruntă cu acea fază delicată a creșterii primilor dinți permanenți. Practic, aceștia vor lua locul dinților de lapte. Acest proces se încheie în general în jurul vârstei de 12-13 ani (cu unele excepții), perioadă în care încep să apară și alți molari permanenți.

Ce e de făcut? Este necesar să verifici dacă dintele de foioase este aproape de a cădea. Însă dacă nu pare să se miște, va fi necesar să intervii contactând medicul dentist.

Deși nu este o situație de urgență, problema ar trebui tratată cât mai repede. Motivul? Dacă dinții de lapte nu sunt extrași, acest lucru poate duce la diferite anomalii dento-maxilare, cum ar fi înghesuirea dinților, arcade dentare înguste, mușcătură inversă.

Când e recomandată extracția dintelui de lapte? „Dacă dintele de lapte devine mobil și cel permanent erupe în continuare, dintele de lapte va cădea și situația se va îmbunătăți de la sine. Dar dacă dintele permanent erupe în totalitate în spatele celui de lapte, rădăcina lui nu se mai resorbi și dintele va persista pe arcadă.”, punctează dr. Nassar.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Porți aparat dentar fix? Iată cum să-ți îngrijești corect dinții 15 Nov -Luna plină de la jumătatea lunii: Lasă să plece și vei fi lăsat SĂ CREȘTI! Uranus trage clopotele schimbării în cosmos Căutați o clinică stomatologică din București ce oferă servicii de calitate pacienților?

​În majoritatea cazurilor, medicul stomatolog va extrage dintele de lapte și va crea spațiu pentru erupția completă a dintelui permanent. De obicei, dintele permanent își va prelua poziția normală pe arcadă în câteva săptămâni sau luni.

Este montarea aparatului ortodontic o soluție? Dacă da, când se apelează la acesta?

Da, există unele cazuri când chiar dacă dintele de lapte este extras, nu se creează suficient loc pentru dintele permanent. Astfel, dintele definitiv nu poate să se deplaseze în poziția lui normală. În astfel de situații trebuie consultat, în continuare, medicul stomatolog, iar acesta este posibil să opteze pentru soluția ortodontică (aparat dentar).

Cum stau lucrurile în cazul copilului tău? Dacă se confruntă cu o astfel de situație, apelează de îndată la specialist. Oferă-i acum un tratament stomatologic prin joacă

Cum să îți menții sănătatea orală în timpul călătoriilor: Sfaturi de la experți 10 Semne (mai mult decât) evidente din partea Universului că ai nevoie de o schimbare în viaţa ta ACUM! Puroi în gât - cauze, simptome și tratament eficient

* Informații oferit de specialiștii Clinicii de Implantologie Dr. Lorelei Nassar, str. Puțul lui Zamfir nr. 17, sect. 1, București

Foto fr si main: De la Sylvie Bouchard /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri