22 Iulie 2021 publicat în Sanatate 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Scrâșnești dinții noaptea sau chiar și ziua? Atunci, probabil că suferi de bruxism. Scrâșnitul din dinți sau bruxismul este o reacție inconștientă și cel mai des se manifestă în timpul somnului de noapte. Tocmai de aceea, multe persoane nici nu știu că au această problemă.

Simptomele buruxismului

Principalele simptome ale apariției bruxismului pot fi identificate destul de ușor, mai ales în cazul persoanelor care își scrâșnesc dinții pe timp de noapte, deoarece sunetul este atât de puternic încât poate trezi din somn persoana cu care dormi. De asemenea, există alte simptome ale bruxismului care se pot vedea cu ochiul liber: dinți ciobiți și slăbiți sau smalț deteriorate. Sensibilitatea dentară și durerile puternice ale dinților și durerile de cap, în special în zona tâmplelor pot fi considerate alte simptome ale acestei afecțiuni.

Cum se pune diagnosticul de bruxism?

„Diagnosticarea bruxismului se face în urma unui control efectuat de medicul stomatolog, care evaluează starea danturii pe parcursul mai multor vizite, pentru a determina dacă schimbările au evoluat și dacă este necesar un tratament specific. Medicul stomatolog va încerca să stabilească cauza exactă a acestei afecțiuni și va efectua și o examinare dentară, pentru a determina dacă s-a produs o sensibilizare la nivelul mușchilor mandibulei sau dacă sunt semne ale uzurii dentare. Este importantă și realizarea unei radiografii dentare sau a unei tomografii computerizate, pentru a evalua starea rădăcinilor dentare și a osului maxilar.”, punctează dr. Nassar.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Îți plac chipsurile, dar știi cât de nesănătoase sunt? Iată 5 alternative curate pe care merită să le încerci Cum îți poți da seama dacă te iubește cu adevărat în funcție de zodia lui Cum îți influențează rochiile elegante și bijuteriile starea de spirit?

În ce constă tratamentul? Pentru a putea trata această afecțiune, medicul stomatolog poate sugera anumite tratamente, printre care folosirea:

unei gutiere - un dispozitiv din plastic care se mulează pe dantură și are rolul separator pentru dinți, și care poate împiedica lezarea acestora prin scrâșnit;

coroane dentare - folosite pentru situația în care smalțul dinților a fost deteriorat, iar uzura dentară a dus la creșterea sensibilității. Practic, prin folosirea coroanelor dentare se poate remodela aspectul dinților.

* Informații oferite de specialiștii de la Clinica de Implantologie Dr. Lorelei Nassar, str. Puțul lui Zamfir nr. 17, sect. 1, București

Foto fr si main: De la 9nong /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri