12 August 2021 publicat în Sanatate 27 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Pandemia de coronavirus continuă să lase urme adânci. Tot mai multe persoane suferă de sindromul de stres COVID-19. Semnele sunt evidente: nu se mai pot concentra la locul de muncă, se tem să iasă din casă și au dezvoltat anxietate generalizată.

Comunicat de presă

Potrivit studiilor, Acupunctura are rezultate incontestabile în lupta cu anxietatea, fiind o metodă de tratament eficientă, implicit în sindromul de stres COVID-19, problemă medicală cu implicații severe pe termen mediu și lung.

Descoperirea și aplicarea unor protocoale medicale în tratamentul pentru COVID-19 au constituit cele mai importante preocupări ale oamenilor de știință, încă de la declanșarea epidemiei în China. Spitalele din China şi-au tratat circa 85% dintre pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2 cu remedii tradiţionale chinezești în combinaţie cu medicamente antivirale, acest aspect ajutând semnificativ la vindecare.

Unul din trei pacienți cu SARS-CoV-2 se confruntă cu tulburări emoționale și neurologice

Un studiu realizat de Universitatea din Oxford, publicat în prestigioasa revistă The Lancet Psychiatry, arată că unul din trei pacienți diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2 se confruntă cu tulburări de natură emoțională și neurologică, la şase luni după rezultatul pozitiv la testul de coronavirus. Cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele infectate cu SARS-CoV-2 au avut un risc crescut cu 44% de a dezvolta boli neurologice și psihice, comparativ cu persoanele care suferă de gripă. Pentru acest studiu, cercetătorii au analizat datele medicale a peste 236.000 de pacienţi afectaţi de COVID-19, cei mai mulţi din Statele Unite ale Americii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Rezultatele proiectului Autism Voice Line & House for Ukraine în doi ani de activitate Ceaiul de mentă - Beneficii și proprietăți pentru sănătate! Aromă, savoare și terapie într-o singură ceașcă de ceai Fusion anti-stress: magia uleiurilor esentiale Puressentiel & psihobiotice de la Dr Biom Happy Mood

Acupunctura ajută în managementul stresului

Un alt studiu, condus de universități din Canada și Statele Unite, a urmărit cinci aspecte ale stresului cauzat de COVID-19: teama de virus, teama legată de repercusiunile socio-economice, temerile xenofobe (străinii care călătoresc și pot transmite mai ușor virusul), simptomele de stres traumatic (coșmaruri și gânduri intruzive legate de expunerea la SARS-CoV-2) și comportamentele de tip obsesiv-compulsiv (exagerarea modalităților de protecție).

Dintre cele 6.854 de persoane participante la studiu, 28% au afirmat că se confruntă cu anxietate crescută și 22% aveau simptome clinice de depresie. Numai 2% dintre cei investigați contractaseră virusul SARS-CoV-2, în timp ce o proporție mult mai mare s-a confruntat cu un impact emoțional negativ: 16% stres major cu nevoie de intervenție psihologică și 38% diferite grade de stres. Tehnică milenară, parte a Medicinei Tradiționale Chineze (MTC), Acupunctura poate ajuta, printre altele, în anxietate, depresie, tulburări de somn, oboseală mentală, tulburare de stres posttraumatic, slăbiciunea organelor vitale, precum și în pierderea gustului și mirosului, probleme de sănătate ce afectează cea mai mare parte dintre cei care trec prin infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Anxietatea și impactul asupra stomacului: Tot ce trebuie să știi 7 semne că suferi de Sindromul Impostorului Tulburările de somn în perioada Sărbătorilor. De ce apar și cum pot fi gestionate? Sfaturile specialistului somnolog

Combinată cu tratamentul alopat, Acupunctura asigură o recuperare rapidă

Acupunctura este eficientă în managementul stresului pentru cei care au avut COVID-19 sau care nu au trecut încă prin această infecție virală. Totodată, Acupunctura și tratamentul fitoterapeutic chinezesc au fost utilizate cu succes în spitalele din China, pentru recuperarea fizică a bolnavilor infectați cu noul coronavirus. Acupunctura nu se substituie medicinei alopate, ci o completează când situația o impune.

„Încă din momentul declanșării epidemiei în China, tratamentele acordate în spitalele din această țară au fost însoțite de aplicarea evaluării și tratamentului cu MTC, pentru circa 85% dintre pacienți. Protocoalele de Acupunctură aplicate au fost supuse studiului științific și publicate în reviste științifice celebre ca Science. S-a constatat că pacienții tratați cu medicină alopată, dar și cu Acupunctură și plante medicinale chinezești, s-au recuperat mai repede decât cei tratați doar cu medicină alopată”, a precizat doctorul Florin Bebeșel, fondator al Centrului Metodologic NaturaMedica.ro.

Grăsimea abdominală poate cauza grave probleme de sănătate. Cori Grămescu dezvăluie planul revoluționar prin care poți slabi 30 de cm în talie în 6 luni Cori Grămescu dezvăluie planul revoluționar prin care slăbești 30 de cm în talie în 6 luni Impactul major al obezității în apariția diabetului de tip 2 și importanța unui stil de viață sănătos

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri